Foto: F64
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pēdējā regulārā čempionāta spēlē pirms novembra pārtraukuma svētdien ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo".

Kaut zaudējums nav smags, cīņas gaitā rīdziniekiem nebija reālas iespējas tikt pie uzvaras.

Spēles rezultātu devītajā minūtē atklāja Aleksandrs Kitarovs, bet otrās trešdaļas ceturtajā minūtē viesu pārsvaru dubultoja Tims Stepltons.


Pirms spēles

Treneri šīs dienas mačam atkal pieteica sešus aizsargus un 13 uzbrucējus, un spēlētāju virknējumos bija notikušas minimālas izmaiņas, jo nevarēja spēlēt rokas savainojumu guvušais aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Viņa vietu sastāvā ieņēma Rodrigo Laviņš. Vārtus sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Jau no pirmajām minūtēm laukumā ievērojami pārliecinošāk izpaudās Minskas "Dinamo" spēlētāji un tā tas turpinājās praktiski visu maču. Rezultātu minskieši atklāja devītajā minūtē - Aleksandra Kulakova metienu pa vārtiem Mīkaels Telkvists atsita savu vārtu priekšā un pirmais pie ripas nokļuva Kitarovs, kurš ieraidīja to vārtos.

Otrais periods

Otrajā trešdaļā Minskas klubs turpināja uzbrukt jau no pirmajā minūtēm un mača 24.minūtē dubultoja savu pārsvaru, kad Stepltons pēc skaistas piespēles ieraidīja ripu vārtu augšējā stūrī. Arī turpinājumā pārsvars piederēja tieši viesiem.

Trešais periods

Cīņas gaita nemainījās arī trešajā trešdaļā. Latvijas klubam vairāk nekā pusminūti nācās arī cīnīties trijatā pret pieciem pretiniekiem, bet pirmajās desmit minūtēs mājinieki tā arī ne tikai nespēja izveidot nevienu bīstamu momentu, bet statistikā netika fiksēts pat nevienu viņu metiens. Reālas iespējas Rīgas "Dinamo" komandai radās, kad sešas minūtes pirms pamatlaika beigām tā ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Tika izveidoti vairāki ļoti bīstami vārtu gūšanas momenti, tomēr rezultāts nemainījās ne šajās divās minūtēs, ne arī atlikušajā mačā gaitā.

Iespējams, ka šī kļuva par pēdējo Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Pekas Rautakallio spēli, jo pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas tuvākajās dienās gaidāma kluba valdes sēde, kad varētu tikt lemts par trenera atbrīvošanu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda oktobra 12 spēlēs izcīnīja vien divas uzvaras pamatlaikā. Tāpat tā izbraukuma mačos šosezon tikusi vien pie vienas uzvaras pamatlaikā.

Šī Rīgas un Minskas komandām bija otrā no četrām tikšanās reizēm šosezon. Pirmajā savstarpējā mačā 9.oktobrī rīdzinieki savā laukumā uzvarēja pagarinājumā ar rezultātu 2:1.

Pēc novembra starptautisko izlašu spēļu pārtraukuma Rīgas klubs 14. un 16.novembrī savā laukumā uzņems attiecīgi latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas "Ak Bars" komandu un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību, bet pēc tam aizvadīs trīs izbraukuma mačus.

Spēlē ar SKA komandu rokas savainojumā iedzīvojās Rīgas "Dinamo" aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kurš nevarēs spēlēt aptuveni mēnesi. Viņu mačā ar Minskas "Dinamo" sastāvā aizstāja Rodrigo Laviņš.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem 23 spēlēs joprojām ieņem priekšpēdējo, 13.vietu.

Tikmēr Minskas "Dinamo" ar 30 punktiem 24 cīņās pakāpās uz astoto vietu Rietumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!