Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien Rīgas "Dinamo" savā laukumā nenosargāja trīs vārtus pārsvaru, tomēr pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 (3:0, 0:1, 1:3, 0:0, 1:0) pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Pirmos vārtus spēles desmitajā minūtē guva Ģirts Ankipāns, 17.minūtē Marsels Hosa panāca jau 2:0, bet vēl pēc nepilnas minūtes Mārtiņš Karsums guva rīdzinieku trešos vārtus. Piecas minūtes pirms otrā perioda beigām Vladimirs Gorbunovs viesiem vienus vārtus atguva.

Trešā perioda vidū 78 sekunžu laikā komandas guva trīs vārtus - Martins Tērnbergs samazināja starpību, uzreiz Guntis Galviņš atguva rīdziniekiem divu vārtu pārsvaru, bet tad Mihails Varnakovs vēlreiz līdz minimumam samazināja "Dinamo" pārsvaru. Neizšķirtu "Torpedo" panāca 1:14 līdz pamatlaika beigām, kad vārtus guva Maksims Potapovs. Pēcspēles "bullīšos" rīdzinieki uzvarēja ar 2:1, bet uzvaras vārtus guva Aleksandrs Ņiživijs.


Pirms spēles

Rīgas "
Dinamo
" komandas treneri šīsdienas mačam atkal pieteiks 7 aizsargus un 13 uzbrucējus, taču šodien neliela kājas savainojuma dēļ komandai nevarēs palīdzēt aizsargs
Jēkabs Rēdlihs
. Līdz ar to šīsdienas mačam kā septītais aizsargs tiks pieteikts
Jānis Andersons
. Uzbrucēju virknējumi paliks tādi paši kā iepriekšējā spēlē pret Čeļabinskas "
Traktor
", bet vārtus sargās
Kriss Holts
.

Pirmais periods

Mača pirmajā minūtē cīņa ritēja laukuma vidusdaļā, bet pirmo uzbrukumu izkārtoja mājinieki, kad pēc Ģirta Ankipāna piespēles metienu no zonas vidus uzdarīja Kristaps Sotnieks. "Torpedo" vārtsargs Peka Tukola metienu tvēra. Drīz vien arī viesu komanda pāris reizes apdraudēja Holta vārtus, taču neprecīzi. Arī turpinājumā aktīvāki bija Ņižņijnovgorodas hokejisti, biežāk uzbrūkot, kamēr "Dinamo" pagaidām sekmīgi aizsargājās un skrēja pretuzbrukumos. Tikmēr mača astotajā minūtē labu uzbrukumu sēriju izveidoja rīdzinieki, trīs reizes pēc kārtas izdarot metienus uz Tukolas vārtiem, bet tie bija nesekmīgi.

Cīņa vēlreiz ilgāku laiku ritēja viduszonā, bet ,dodoties mainīties, Ankipāns izdarīja spēcīgu metienu no centra, un ripa lēnām izslīdēja cauri "Torpedo" vārtsarga kājsargiem, šķērsojot arī vārtu līniju. Pēc "Dinamo" izvirzīšanās vadībā amizantā veidā Tukola arī nākamajā mājinieku uzbrukumā nospēlēja nedroši. Taču 13.minūtē Rīgas hokejisti pēc Mārtiņa Karsuma noraidījuma palika mazākumā, bet viņa komandas biedri nospēlēja teicami. Citā epizodē pēc Frederika Varga un Aleksandra Ņiživija piespēlēm metienu pēc pagrieziena izdarīja Džeimijs Lundmarks, bet vārti netika gūti. Savukārt rezultatīvs metiens trīs minūtes pirms trešdaļas beigām padevās Marselam Hosam, kurš pēc Sanda Ozoliņa sagrieztā virpuļa uzbrukuma zonā un pēc Krišjāna Rēdliha piespēles panāca 2:0. Ar to "Dinamo" neapstājās, un ātrajā pretuzbrukumā Guntis Galviņš teicami piespēlēja Karsumam, kurš ar spēcīgu delnas metienu panāca savai komandai trīs vārtu pārsvaru. Pēc lieliskām 20 minūtēm rīdzinieki bija vadībā ar 3:0.

Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā "Torpedo" galvenais treneris izdarīja vārtsargu maiņu un Tukolu vārtos nomainīja Ņikita Bespalovs, kurš jau pirmajā minūtē apbrīnojami noreaģēja un savā ķērājcimdā tvēra Karuma metienu no ļoti tuvas distances. Nākamajos uzbrukumos vienības apmainījās ar nesekmīgiem uzbrukumiem, bet brīdi vēlāk vairākus metienus atvairīja Holts, kuram vārtus atstāt neskartus palīdzēja arī komandas biedri. Tikmēr Bespalovs arī turpinājumā veiksmīgi spēlēja, atvairot vienu metienu pēc otra, kamēr "Torpedo" laukuma spēlētāji kādu brīdi bija bezspēcīgi.

Perioda vidū "Dinamo" aizsargs Oskars Cibuļskis devās uz noraidīto soliņu, bet rīdzinieku mazākuma brigāde kopīgiem spēkiem apturēja viesu centienus iekarot Holta vārtus. Arī pēc mazākuma Rīgas komanda bija aktīvāka, brīvu un spēcīgu metienu izdarot Miķelim Rēdliham, bet jau otrā laukuma galā pretuzbrukumā "Torpedo" hokejists Vladimirs Gorbonovs vienus vārtus savai vienībai atguva. Rīdzinieki savā aizsardzības zonā nesadalīja spēlētājus, kas arī bija iemesls zaudētajiem vārtiem. Pēdējās trešdaļas minūtēs pārsvars piederēja "Dinamo" hokejistiem, taču to vārtu guvuma realizēt neizdevās.

Trešais periods

Lai arī pēdējas 20 minūtes iesākās ar "Dinamo" uzbrukumu, turpmākajās minūtēs vienības cīnījās par spēles iniciatīvu. To uz brīdi izcīnīja "Torpedo" spēlētāji, kad Aleksejs Ugarovs gar laukuma malu ieslidoja mājinieku aizsardzības zonā un gandrīz vēl vairāk samazināja rezultāta pārsvaru. Turpmākajās epizodēs vairāk uzbruka mājinieki, taču vārtus gūt neizdevās. Tomēr tika nopelnīts vairākums, kurā rīdzinieki aktīvi uzbruka uz Bespalova vārtiem, taču vārtsargs darbojās teicami. Uzreiz pēc mazākumā Ņižņijnovgorodas komanda panāca 2:3, kad Martins Tarnbergs pēc Holta atvairītā metiena guva otros vārtus.

Trešdaļas 12. minūtē "Torpedo" pārkāpa noteikumus, bet aizturētā soda laikā rīdzinieki devās ātrajā pretuzbrukumā divi pret vienu un pēc Sprukta piespēles Galviņš atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Šis pārsvars noturējās nepilnu minūti, kad ātrā uzbrukumā Mihails Varnkovs panāca 3:4, atkal saasinot cīņu par uzvaru. Pēc rezultativitātes uzplaiksnījuma, vienības izdarīja pa vienam uzbrukumam, bet vārtus vairs neguva, bet trīs minūtes pirms spēles beigām Robertam Nīlsonam no "Torpedo" bija laba iespēja izlīdzināt rezultātu, taču viņš no tuvas distances nespēja pārspēt Holtu. Pēdējās minūtēs viesi daudz vairāk kontrolēja ripu, izmisīgi cenšoties panākt neizšķirtu. Tāpat viņi vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, kas arī atmaksājās un pēc Ugarova metiena vārtus guva Maksims Potapovs, panākot 4:4. Līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaido pagarinājumā.

Pagarinājums un "bullīši"

Pagarinājumā vienības spēlēja līdzīgi un uzmanīgi, taču tās izveidoja uzbrukumus, kuri gan bija nesekmīgi. Neizteiksmīgā cīņā uzvarētāju noskaidrot neizdevās un to nācās darīt pēcspēles metienu sērijā.

Metienos abu komandu spēlētāji pirmajā piegājienā vārtsargus nepārspēja, bet otrajos izgājienos Tērnbergs savu komandu izvirzīja vadībā, taču Miķelis Rēdlihs pēc trīs metieniem neļāva "Torpedo" svinēt uzvaru, pagarinot pēcspēles metienu sēriju. Ceturtajā izgājienā Ņiživijs ieslidināja ripu Bespalova vārtos, taču izšķirošo metienu atvairīja Holts.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #3 Jānis Andersons.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #81 Marcel Hossa - #73 Niclas Lucenius - #75 Ģirts Ankipāns, #21 Roberts Bukarts - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #66 Ainārs Podziņš.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sastāvs spēlei

Vārtsargi: #58 Tukkola (#1 Bespalov).

Aizsargi: #36 Varlamov - #22 Petrov, #14 Maļenkih - #11 Hietanen, #41 Vasiļjev - #77 Jevsejenko, #3 Tjuļapkin.

Uzbrucēji: #98 Ugarov - #24 M. Potapov - #67 Thornberg, #26 Nilsson - #21 Hiršovitz - #18 Varnakov, #25 Zainuļin - #16 Gorbunov - #8 Valuijskij, #17 Krikunov - #10 Galuzin - #32 Romanovskij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!