Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu uzbrucējs Robijs Ērls, kurš pēdējā brīdī atteicās slēgt līgumu ar Rīgas "Dinamo", karjeru turpinās Austrijas čempionvienībā Zalcburgas "Red Bull", vēsta komandas oficiālā mājaslapa internetā.

Kā ziņots, pagājušajā piektdienā Rīgas "Dinamo" vēstīja par līguma noslēgšanu ar Ērlu, tomēr pirmdien Latvijas klubam nācās ziņot, ka amerikānis tomēr nepievienosies sastāvam, jo tieši pirms izlidošanas uz Rīgu viņš pēkšņi mainījis savu lēmumu. Pēc ilgām pārrunām ar savu ģimeni Ērls pēdējā brīdī pieņēmis lēmumu nākamajā sezonā uz Eiropu nedoties un turpināt savu karjeru Ziemeļamerikā.

Tomēr tagad Austrijas čempionvienība gaida, ka sestdien tai Ērls pievienosies Zviedrijā pirms spēles ar šīs valsts klubu Gēteborgas "Frolunda Indians".

Kā ziņots, iepriekšējās piecas sezonas 26 gadus vecais Ērls spēlēja Amerikas hokeja līgā (AHL), kā arī aizvadīja 47 spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos Toronto "Maple Leafs" un Minesotas "Wild".
Aizvadītajā sezonā Ērls kopā ar Hjūstonas "Aeros" komandu tika līdz AHL Kaldera kausa izcīņas finālam, kur sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 2-4 piekāpās latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Binhemtonas "Senators" vienībai.

Pagājušajā sezonā Ērls 69 AHL regulārā čempionāta spēlēs guva 24 vārtus un izdarīja 31 rezultatīvu piespēli. Savukārt 24 Kaldera kausa mačos uzbrucējs izcēlās ar pieciem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sezonā "Red Bull" komanda triumfēja Austrijas čempionātā, finālsērijā ar 4-3 pieveicot Klāgenfurtes KAC vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!