Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā neveiksmīgo sezonas sākumu ceturtdien turpināja Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 2:4 (1:2, 0:0, 1:2) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ".

Rīgas "Dinamo" tas bija jau sestais zaudējums pēc kārtas un astotais sezonas pirmajās deviņās spēlēs.

Pirmā perioda septītajā minūtē Miko Lehtonens guva pirmos vārtus "Severstaļ" labā, bet desmitajā minūtē Jevgeņijs Ketovs panāca 2:0. Pirmā perioda priekšpēdējā minūtēw rīdziniekim vienus vārtus atguva Jānis Sprukts.Nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām Lehtonens guva savus otros vārtus, taču ātri Roberts Bukarts vienus vārtus atguva. Pēdējā minūtē, raidot ripu jau tukšos vārtos, 4:2 "Severstaļ" labā panāca Vadims Šipačevs.

Pirms spēles
"Dinamo" treneri šim mačam pieteiks septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus, tādēļ spēlei nemaz neģērbsies aizsargs Andersons un uzbrucējs Indrašis. Treneri ir pamainījuši pilnīgi visus uzbrucēju trijniekus - pirmajā maiņā kopā ar Ņiživiju un Wargu spēlēs Cipulis, otrajā virknējumā pie Sprukta un Karsuma spēlēs M. Rēdlihs, trešajā maiņā pie Luceniusa un Bukarta darbosies Melins, ceturtajā kopā ar Štālu un Podziņu būs Lundmarks.

Aizsardzībā nemainīgs palicis tikai Ozoliņa – Cibuļska pāris, bet sastāvā ir atgriezies Krišjānis Rēdlihs, kurš spēlēs kopā ar Galviņu. Savukārt, Sotnieks spēlēs kopā ar Jēkabu Rēdlihu, bet kā septītais aizsargs mačam ģērbsies Laviņš. Vārtus šajā spēlē no pirmajām minūtēm sargās Māris Jučers.

1.periods
Spēle iesākās straujā tempā, ar plašām saspēlēm kā no "Severstaļ", tā no Rīgas "Dinamo" puses. Līdzīgi kā iepriekšējā mačā rīdzinieki daudz un aktīvi uzbruka, izdarīja metienus pa Vasīlija Košečkina sargātajiem vārtiem, taču atkal pirmie vadībā izvirzījās mājinieki. Septītajā minūtē "Severstaļ" pirmā maiņa izveidoja uzbrukumu rīdzinieku aizsardzības zonā, Genādijs Stoļarovs izdarīja metienu pa vārtiem, mūsu vārtsargs Māris Jučers ripu it kā tvēra, taču tā izleca no cimda un pirmais bija klāt Miko Lehtonens, kurš to raidīja vārtos - 1:0.

Pēc trim minūtēm mājinieki pārsvaru divkāršoja, kad Vadims Šipačovs aizmānīja abus "Dinamo" aizsargus un piespēlēja Jevgeņijam Ketovam, kurš brīvi raidīja ripu vārtos - 2:0.Par laimi, pēc otro vārtu zaudējuma rīdzinieki nepadevās un viņu rīcība laukumā joprojām bija ātra un aktīva, daudz tika veidoti uzbrukumi, taču arī mājiniekiem tika ļauts pasaimniekot "Dinamo" aizsardzības zonā, liekot strādāt Mārim Jučeram.Lai gan vispamanamākais Rīgas komandā bija Miķelis Rēdlihs, kurš apgrūtināja Košečkinu ar vairākiem bīstamiem metieniem, uz 288 minūtēm ieilgušo "tukšo" periodu pārtrauca Jānis Sprukts.

Pirmās trešdaļas priekšpēdējā minūtē, mājiniekiem veidojot uzbrukumu "Dinamo" aizsadzības zonā, Sprukts patraucēja pretinieku spēlētāju, tas atdeva neprecīzu piespēli, ko pārtvēra Mārtiņš Karsums un atdeva ripu Sprktam uz laukuma malu. Jānis ātrumā pārspēja savu sedzēju, tika metiena pozīcijā un ieraidīja ripu vārtos starp Košečkina kājsargiem - 2:1.Perioda beigās - pirmais noraidījums, skaitliskajā vairākumā 44 sekundes pirms beigu signāla nonāca rīdzinieki, taču šai laikā rezultātu izlīdzināt nespēja.

2.periods
No pirmās trešdaļas atlikušo vairākuma laiku rīdzinieki otrajā periodā neizmantoja, bet vistuvāk rezultāta izlīdzināšanai bija Aleksandrs Ņuživijs, kurš saņēma piespēli vārtu priekšā, taču ripa lēkāja un bija jāapstrādā, tāpēc metiens sekoja pēc pauzes un Košečkins tam jau bija sagatavojies.

Gandrīz piecas minūtes pagāja "Dianmo" presingā, kas vainagojās ar Alekseja Cvetkova noraidījumu, taču arī šo vairākumu rīdzinieki neizmantoja, vēl vairāk - "Severstaļ" hokejisti pat divreiz aizmuka ļoti bīstamos pretuzbrukumos, pārtverot mūsu aizsargu piespēles. Par laimi, abas epizodes neitralizēja Māris Jučers.

Perioda vidū lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu bija Mārtiņam Karsumam, jo Košečkins vienā no epizodēm nepaguva pārvietoties vārtos, bet arī čerepoviešu spēlētājs ar nūju patraucēja Karsumam.17.minūtes sākumā pirmais noraidījums Rīgas "Dinamo" - par sitienu pretiniekam ar celi divas soda minūtes Sandim Ozoliņam, taču šo mazākumu mūsējie izturēja godam, neļaujot mājiniekiem izveidot kombinācijas pie Jučera vārtiem.Rīdzinieki šai periodā izdarīja divreiz vairāk metienu pa vārtiem - 20 pret 9, arī laukumā iniciatīva piederēja "Dinamo" spēlētājiem, taču izlīdzināt rezultātu tā arī neizdevās.

3.periods

Trešajā periodā pirmais bīstamais moments izveidojās pie Rīgas "Dinamo" vārtiem, kad Māris Jučers ripu apstādināja uz pašas vārtu līnijas, turklāt tika izgrūsti vārti un vēl 10 minūšu disciplināro sodu saņēma Genādijs Stoļarovs.

Skaitliskais vairākums gan mūsējiem šoreiz nepārliecinošs, tika izdarīti tikai daži metieni pa pretinieku vārtiem un lielākoties spēle ritēja "Dinamo" aizsardzības zonā, arī perioda turpinājumā spēles temps un spēku samērs izlīdzinājās - "Dinamo" vairs tik pārliecinoši nedominēja laukumā kā otrajā trešdaļā, bet arī "Severstaļ" spēlēja uzmanīgi, domājot par vienu, ne vairs divu vārtu pārsvaru.

18.minūtē Miko Lehtonens tomēr pārspēja Māri Jučeru, atjaunojot divu vārtu pārsvaru "Severstaļ" - 3:1, taču rīdzinieki nepadevās un pēc 36 sekundēm Roberts Bukarts guva otrus "Dinamo" vārtus - 3:2.

Rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un Māris Jučers tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Situācijai laukumā kļūstot bīstamākai, mūsu vārtsargs atgriezās savā darba vietā, bet 23 sekundes pirms mača beigām atkal devās uz rezervistu soliņa, ļaujot laukumā doties vēl vienam uzbrucējam. Taču šoreiz situāciju sev labvēlīgā gultnē pavērsa "Severstaļ" - Vadims Šipačovs raidīja ripu tukšajos "Dinamo" vārtos - 4:2.

Rīgas "Dinamo" sastāvs
Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#31 Chris Holt).Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis, #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #14 Jēkabs Rēdlihs - #11 Kristaps Sotnieks, #2 Rodrigo Laviņš.Uzbrucēji: #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #47 Mārtiņš Cipulis, #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #21 Roberts Bukarts - #73 Niclas Lucenius - #22 Bjorn Melin, #66 Ainārs Podziņš - #83 Jamie Lundmark - #23 Juris Štāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!