Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā trešo zaudējumu pēc kārtas pirmdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas ar 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajam Maskavas "Dinamo".

Foto galerija

Rīdziniekiem vienīgos vārtus guva Lauris Dārziņš, bet Maskavas komandai vārtus guva Jegors Milovzorovs, Deniss Mosaļevs un Ruslans Zainuļins.

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Mikaēls Telkvists, kurš atvairīja 44 metienus. Rīdzinieki pa Maikla Gārneta sargātajiem Maskavas "Dinamo" vārtiem meta 23 reizes. Abi vārtsargi tika atzīti par labākajiem savās komandās šajā mačā.

Spēle sākās ātrā tempā un abas komandas aktīvi uzbruka, tomēr bīstamu momentu nebija pārāk daudz. Turpinājumā Rīgas "Dinamo" bija neliels pārsvars, kas pirmās trešdaļas vidū tika pārvērsts gūtajos vārtos. Teicami nospēlēja Broks Troters, kurš atņēma ripu viesu aizsargam Filipam Novākam un no aizvārtes neskatoties izdarīja precīzu piespēli Dārziņam, kurš pārspēja Maskavas "Dinamo" vārtsargu Maiklu Gārnetu.

Pēc gūtajiem vārtiem rīdzinieki izveidoja vēl vairākus labus uzbrukumus, bet viesi atbildēja ar ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem, taču teicami spēlēja Mikaēls Telkvists, kurš glāba Rīgas klubu no zaudētiem vārtiem. Pirmās trešdaļas beigu daļā pārsvars jau bija Maskavas "Dinamo" pusē un viesi ļoti bīstami uzbruka, bet vienu reizi ripa trāpīja arī pa Telkvista sargāto vārtu stabiņu.

Otrajā trešdaļā spēles temps nebija krities un abas komandas turpināja spēlēt diezgan atklātu hokeju ar daudz bīstamiem uzbrukumiem. Mača 24.minūtē rīdziniekiem bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr tas netika izmantots, bet četras minūtes vēlāk Rīgas "Dinamo" vēlreiz bija viena laukuma spēlētāja pārsvars, taču arī šis vairākums netika izmantots, bet 30 sekundes pirms tā beigām divu minūšu noraidījumu jau izpelnījās rīdzinieku kapteinis Sandis Ozoliņš.

Maskavas "Dinamo" vairākumā spēlēja diezgan pasīvi un reti apdraudēja Telkvista sargātos vārtus, taču 11 sekundes pēc tam, kad komandas spēlēja vienādos sastāvos, viesiem tomēr izdevās izlīdzināt rezultātu, kad labu Leonīda Komarova piespēli no aizvārtes gūtajos vārtos pārvērta Milovzorovs.

Spēles 34.minūtē divu minūšu noraidījumu nopelnīja rīdzinieku aizsargs Rodrigo Laviņš, taču rīdzinieki mazākumā izveidoja divus ļoti bīstamus uzbrukumus, kas tomēr nebija rezultatīvi. Otrās trešdaļas pēdējās trīs minūtes bija noraidījumiem bagātas, līdz ar to cīņas gaita bija samērā līdzīga un pirms pēdējās trešdaļas saglabājās neizšķirts rezultāts.

Trešajā trešdaļā spēles temps bija kļuvis nedaudz mierīgāks, tomēr tas netraucēja komandām izveidot vairākus labus uzbrukumus, taču tiem nebija rezultatīva noslēguma. Mača 50.minūtē nevajadzīgu divu minūšu noraidījumu nopelnīja Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Tomašs Surovijs, taču rīdzinieki labi un bez kļūdām spēlēja mazākumā, neļaujot viesiem gūt vārtus.

Kas Maskavas "Dinamo" komandai neizdevās vairākumā, tas tai izdevās vienādos sastāvos, kad 54.minūtē Mosaļovs ar spēcīgu un precīzu metienu pārspēja Telkvistu, izvirzot Maskavas klubu vadībā ar 2:1. Pēc zaudētajiem vārtiem rīdzinieki centās atspēlēties un nepilnas divas minūtes pirms mača beigām Rīgas "Dinamo" aizsargu nesaprašanos laukuma vidusdaļā izmantoja Zajnuļins, kurš aizslidoja viens pret Telkvistu un trešo reizi spēlē pārspēja Rīgas "Dinamo" vārtsasrgu.

Pusotru minūti pirms spēles beigām Dārziņš nopelnīja divu minūšu noraidījumu, sagraujot visas rīdzinieku cerības atspēlēties.

Rīgas "Dinamo" šajā spēlē kājas muskuļa savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt uzbrucējs Ģirts Ankipāns, kura vietu maiņā ar Jāni Spruktu un Mārtiņu Karsumu ieņēma Jurajs Mikušs, bet ceturtās maiņas centrā kopā ar Robertu Bukartu un Gintu Meiju spēlēja Andris Džeriņš. Izmaiņas skārušas arī vienu aizsargu pāri, jo Oskara Cibuļska vietā pārī ar Sandi Ozoliņu spēlē Krišjānis Rēdlihs.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē Maskavā Rīgas "Dinamo" pārtrauca Maskavas "Dinamo" piecu uzvaru sēriju, pārspējot sīksto pretinieku ar 2:1. Pēc šīs zaudētās spēles maskavieši ar 6:1 sagrāva līgas pastarīšus "Vitjaz", bet Rīgas "Dinamo" aizvadīja vēl divus izbraukuma mačus ar Čerepovecas "Severstaļ" un Pēterburgas SKA, kuros piedzīvoja zaudējumus.

Kopvērtējumā pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" ar 31 punktu 20 spēlēs saglabāja piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet Maskavas "Dinamo" ar 39 punktiem 17 mačos atrodas pirmajā vietā šajā pašā konferencē, kā arī otrajā pozīcijā visā līgā, par četriem punktiem atpaliekot no Magņitogorskas "Metallurg" vienības.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

#79 Mikaēls Tellkvists (#31 Kriss Holts);

#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Marks Hartigans – #43 Tomašs Surovisj;

#8 Sandis Ozoliņš - #9 Krišjānis Rēdlihs;

#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts – #47 Jurajs Mikušs;

#11 Kristaps Sotnieks - #6 Arvīds Reķis;

#10 Lauris Dārziņš - #91 Broks Troters – #19 Miķelis Rēdlihs;

#2 Rodrigo Laviņš – #14 Jēkabs Rēdlihs;

#21 Roberts Bukarts – #18 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija.

Maskavas "Dinamo" sastāvs:

#34 Maikls Gārnets (#30 Aleksejs Volkovs);

#19 Deniss Kokarevs - #10 Konstantīns Volkovs - #18 Aleksejs Ugarovs;

#39 Mihails Balandins - #50 Maksims Solovjovs;

#87 Leonīds Komarovs - #21 Konstantīns Gorovikovs - #40 Jegors Milovzorovs;

#14 Filips Novāks - #51 Dominiks Granaks;

#32 Aleksejs Kudašovs - #15 Grigorijs Šafiguļins - #54 Deniss Mosaļovs;

#4 Aleksandrs Boikovs - #17 Romans Derļuks;

#25 Ruslans Zainuļins - #29 Aleksejs Medvedevs - #12 Jurijs Babenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!