Foto: F64
"Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas finālspēlē sestdien Rīgas "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu, ar 1:5 (0:2, 0:1, 1:2) piekāpjoties Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistiem.

Foto galerija

"Dinamo" labā vienīgos vārtus, spēlējot skaitliskajā vairākumā, guva Tomašs Surovijs, bet "Lokomotiv" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Aleksandrs Koroļuks, Aleksandrs Gusjkovs, Aleksandrs Gaļimovs, Jori Lehtera un Ņikita Kļukins.

Jau spēles otrajā minūtē "Dinamo" bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr tas netika izmantots. Cīņa turpinājās ar "Lokomotiv" pārsvaru un devītajā minūtē viesi atklāja mača rezultātu, kad vairākumā Koroļuks ar patālu un spēcīgu metienu pārspēja Mikaēlu Telkvistu.

Pēc gūtajiem vārtiem "Lokomotiv" turpināja kontrolēt mača gaitu un 13.minūtē "Dinamo" atkal bija jāspēlē mazākumā un arī šo vairākumu viesi izmantoja, kad vārtus guva Gusjkovs. Atlikušajās pirmās trešdaļas minūtēs "Lokomotiv" saglabāja pārsvaru, bet "Dinamo" pirmajās 20 minūtēs tā arī neizveidoja nevienu bīstamu momentu.

Otro trešdaļu "Dinamo" iesāka ļoti aktīvi un uzbruka daudz vairāk un bīstamāk nekā pirmajā trešdaļā, tomēr vārtus guva nevis rīdzinieki, bet gan pretinieki, kad 27.minūtē Gaļimovs trešo reizi pārspēja Telkvistu. Nepilnas trīs minūtes vēlāk "Dinamo" ļoti labi aizvadīja vairākumu, izdarot daudz un bīstamus metienus pa pretinieku vārtiem, tomēr līdz rezultatīvam noslēgumam mazliet pietrūka.

Otrās trešdaļas beigās "Lokomotiv" divas reizes pēc kārtas spēlēja mazākumā un "Dinamo" bija liels pārsvars, tomēr milzīgais spiediens un vairāki bīstamie uzbrukumi rezultātā netika pārvērsti, bet pašās otrās trešdaļas beigās ripa trāpīja pa "Dinamo" vārtu stabiņu.

Trešā trešdaļa "Dinamo" iesākās ļoti sekmīgi, jo pēc nospēlētas 21 sekundes Surovijs, spēlējot vairākumā, vienus vārtus atguva. 46.minūtē "Lokomotiv" četras minūtes spēlēja mazākumā, taču "Dinamo", lai arī izveidoja ļoti daudz bīstamus metienus, nepārspēja labi spēlējušo Dmitriju Kočņevu.

"Dinamo" vēl kādu brīdi saglabāja pārsvaru, tomēr tad "Lokomotiv" piecu minūšu laikā guva vēl divus bezatbildes vārtus un mača liktenis bija izšķirts. Mača pēdējās minūtes ritēja mierīgā spēlē un komandas jau gaidīja spēles beigas.

Par spēles labākajiem spēlētājiem tika atzīti "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš un Gaļimovs.

Savukārt par turnīra vērtīgāko spēlētāju (MVP) tika nosaukts Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Jānis Sprukts.

Jau ziņots, ka mačā par trešo vietu sestdien Krievijas vienība Mitišču "Atlant" ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais klubs Maskavas "Dinamo".

Par uzvaru turnīrā "Lokomotiv" saņēma 10 000 eiro (7028 latu) lielu prēmiju. Rīgas "Dinamo" par otro vietu saņēma 7000 eiro (4920 latu), bet trešās vietas ieguvēji "Atlant" ieguva 5000 eiro (3515 latu).

Kā ziņots, pirmās kārtas mačos Rīgas "Dinamo" ar 4:2 pieveica Maskavas "Dinamo", bet "Lokomotiv" ar 4:0 uzvarēja "Atlant" hokejistus. Otrajā kārtā Rīgas "Dinamo" ar 3:5 piekāpās "Atlant", bet "Lokomotiv" ar 4:2 pārspēja Maskavas klubu, savukārt trešajā kārtā Maskavas "Dinamo" ar 3:2 pieveica "Atlant", bet Rīgas "Dinamo" ar 5:1 sagrāva "Lokomotiv".

Pamatturnīrā "Lokomotiv" un Rīgas "Dinamo" komandas izcīnīja pa sešiem punktiem, bet Maskavas "Dinamo" un "Atlant" komandas - pa trijiem punktiem.

Rīgas "Dinamo" šis bija pēdējais turnīrs pirms jaunās sezonas.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Rīgas "Dinamo" komanda uzvarēja šajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!