Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" noslēdzis līgumu ar pieredzējušo somu uzbrucēju Villi Nieminenu, vēsta komandas mājaslapa internetā.

Līgums ar 34 gadus veco hokejistu noslēgts līdz sezonas beigām. Somu hokejists Latvijā ieradīsies jau otrdien, un rīdzinieki rindās spēlē ar 72. numuru.

1997. gada NHL jauno spēlētāju draftā Nieminemu ar kopējo 78. numuru trešajā kārtā izvēlējās Kolorādo "Avalanche", kuras rindās viņš 2001.gadā izcīnīja Stenlija kausu. Savas Ziemeļamerikas karjeras laikā Nieminens ir aizvadījis 443 spēles NHL (385 regulārajā čempionātā un 58 Stenlija kausā) un spēlējis sešos klubos – "Avalanche", Pitsburgas "Penguins", Kalgari "Flames", Ņujorkas "Rangers", Sanhosē "Sharks" un Sentluisas "Blues". NHL karjeras laikā viņš guva 56 vārtus un izdarīja 129 rezultatīvas piespēles.

Profesionālā hokejista gaitas Nieminens uzsāka savā dzimtajā pilsētā Tamperē, bet jau 1997.gadā viņš devās uz Ziemeļameriku, kur viņš aizvadīja deviņas pilnas sezonas, pa vidu lokauta laikā vienu sezonu aizvadot arī dzimtenē "Tappara" sastāvā. Pirms nostiprināšanās NHL, četras nepilnas sezonas viņš nospēlēja arī AHL, kur Hēršijas "Bears" sastāvā piedalījās 246 spēlēs, gūstot 69 vārtus un izdarot 82 piespēles.

2007. gada vasarā Nieminems pārcēlās uz Zviedriju, vienu sezonu aizvadot "Allsvenskan" kluba Malmes "Red Hawks" sastāvā. Nākamās divas sezonas viņš aizvadīja savā dzimtajā klubā "Tappara", bet pirms 2010./2011. gada sezonas izlēma izmēģināt savus spēkus KHL, aizvadot vienu sezonu Novosibirskas "Sibirj" sastāvā, kļūstot par vienu no šīs komandas līderiem (53 spēles, 12 vārti + 23 piespēles), un palīdzot šai vienībai pēc ilgāka pārtraukuma iekļūt "play-off". Pēc veiksmīgās sezonas Novosibirskā, Nieminens pirms šīs sezonas pārcēlās uz citu KHL klubu Ņižņekamskas "Ņeftehimik", taču aizvadīja tikai sešas spēles, un oktobra vidū pēc savstarpējas vienošanās pameta šo komandu.

Nieminens Somijas izlases sastāvā ir piedalījies 2002. un 2006. gada olimpiskajās spēlēs, un Turīnā kopā ar komandu ieguva sudraba medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!