Foto: LETA
Rīgas "Dinamo" pievienosies 25 gadus vecais čehu uzbrucējs Jakubs Šindels (Jakub Sindel), kuru 2004. gadā 2. kārtā ar kopējo 54. numuru jauno spēlētāju draftā izvēlējās NHL klubs Čikāgas "Blackhawks", vēsta izlasē.

Rīgas "Dinamo" sastāvā Šindels spēlēs ar numuru "32", un laukumā viņš varētu doties jau tuvākajās komandas mājas spēlēs.

Jakubs Šindels (augums 182 cm, svars 82 kg) 1986. gada 24. janvārī dzimis Čehijas pilsētā Jihlavā. Jakubs Šindels ir kādreizējā Čehoslovākijas hokeja izlases (3 olimpiskās spēles un 5 pasaules čempionāti) vārtsarga Jaromira Šindela dēls, tādēļ visai loģiski, ka dēls ir devies tēva pēdās, tikai izvēlējies spēlēt uzbrucēja pozīcijā, vēsta vienībā.

Savas hokejista gaitas Jakubs Šindels uzsāka Prāgas "Slavis" klubā, no sākuma spēlējot jauniešu komandās, un pēc tam pārgāja uz citu Čehijas galvaspilsēta klubu "Sparta", kura sastāvā arī nepilnu 18 gadu vecumā 2003./2004. gada sezonā debitējot pieaugušo komandā Čehijas Ekstralīgā. Nākamajā sezonā viņš uzspēlēja gan Čehijā, gan izmēģināja arī savus spēkus Kanādas Junioru līgā, kur WHL klubs "Brandon Wheat Kings".

No Prāgas "Sparta" 2005./2006. gada sezonā viņš pārgāja uz citu Čehijas Ekstralīgas klubu "HC Plzen", kur aizvadīja nākamās 3 sezonas. Pavisam Čehijas Ekstralīgā nepilnu 7 sezonu laikā trīs dažādu klubu sastāvā ir aizvadījis 248 spēles, gūstot 67 vārtus un atdodot 39 rezultatīvas piespēles, kā arī 2005./2006. gada sezonā kļūstot par Čehijas čempionu. 2008./2009. gada sezonas vidū Jakubs Šindels pārcēlās uz Somijas spēcīgākās līgas SM-liiga klubu Lahti "Pelicans", kur iekrāja visai pieklājīgu statistiku, tomēr nākamajā sezonā viņš atkal atgriezās dzimtenē Brno klubā, vēsta kluba mājaslapā izvietotā informācija.

Tomēr 2010./2011. gada sezonā Šindels atkal atgriezās Somijā, kur Lahti "Pelicans" sastāvā, kur 63 spēlēs, guva 18 vārtus un atdeva 19 piespēles. Pirms šīs sezonas Jakubs Šindels noslēdza pārbaudes laika līgumu ar Šveices spēcīgākās līgas NLA klubu "Kloten", taču šīs komandas sastāvā aizvadīja tikai 4 spēles (1 piespēle), jo guva visai nopietnu sejas savainojumu, kuru šobrīd jau ir pilnībā sadziedējis.

Šveices kluba vadība piedāvāja slēgt pilnvērtīgu līgumu uz visu sezonu, taču Šindels izšķīrās par labu Rīgas "Dinamo" piedāvājumam, lai pamēģinātu savus spēkus KHL, vēsta izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!