Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jauno sezonu ar fantastisku uzvaru ceturtdien uzsāka Rīgas "Dinamo", kas viesos, atspēlējoties no 0:2, pagarinājumā ar 5:4 (2:2, 0:1, 2:1, 1:0) pieveica vienu no turnīra galvenajiem favorītiem Sanktpēterburgas SKA.

Foto galerija

Uzvaras vārtus "Dinamo" labā piecas sekundes pirms pagarinājuma beigām guva Aleksandrs Ņiživijs.

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Kriss Holts.

Pirmā perioda piektajā minūtē Petrs Čajaneks izvirzīja mājiniekus vadībā, bet pēc divarpus minūtēm Gļebs Kļimenko panāca 2:0. Pēc trīs minūtēm "Dinamo" pirmos vārtus sezonā guva Jānis Sprukts, bet 18.minūtē Ģirts Ankipāns izlīdzināja rezultātu 2:2.

Otrā perioda piektajā minūtē SKA realizēja skaitlisko vairākumu - Matīass Veinhandls pārspēja Holtu. Pēdējās trešdaļas astotajā minūtē Miķelis Rēdlihs izlīdzināja rezultātu, bet divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Tomašs Surovijs pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja "Dinamo" - 4:3. Neizšķirtu SKA panāca tikai desmit sekundes pirms pamatlaika beigām, kad savus otros vārtus spēlē guva Veinhandls.

Jau no pirmajām spēles sekundēm SKA komanda devās uzbrukumā. Kaut uz brīdi arī rīdzinieki sāka uzbrukt, tomēr jau piektajā minūtē pēc Maksima Sušinska piespēles nepiesegtais Čajaneks ātrajā uzbrukumā atklāja rezultātu. Drīz pēc zaudētajiem vārtiem "Dinamo" komanda ieguva iespēju pirmoreiz spēlēt vairākumā, izveidoja vairākus bīstamus momentus, bet rezultātu izlīdzināt nespēja.

Tomēr jau septītajā minūtē SKA komanda panāca 2:0, kad uzreiz pēc iemetiena ripu vārtos raidīja Kļimenko. Spēle izlīdzinājās, un tieši perioda vidū "Dinamo" komandai izdevās rezultātu izlīdzināt, kad pēc lieliskas Roberta Bukarta piespēles Spruktam atlika tikai pielikt nūju un ripa ielidoja vārtos. Trešdaļas otrajā pusē turpinājās ātrs hokejs ar nelielu SKA komandas pārsvaru, tomēr "Dinamo" komanda spēja rezultātu izlīdzināt - Ankipāns ar atkārtotu metienu raidīja ripu no gaisa vārtos. Līdz ar to pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 2:2.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas komanda divas reizes neilgā laikā palika mazākumā. Ja pirmās divas minūtes "Dinamo" hokejisti spēja izturēt, kaut brīžiem SKA komanda spēlēja pat ar četriem uzbrucējiem, tad otrajā reizē tas neizdevās un Veinhandls vēlreiz izvirzīja vadībā mājiniekus. Turpinājumā vārtu gūšanas iespējas bija abām komandām.

Trešdaļas vidū "Dinamo" komanda īsā laika sprīdī ieguva iespēju divas reizes spēlēt vairākumā. Latvijas klubs nespēja uzbrukt tik bīstami kā identiskā situācijā pretinieki, tomēr arī izveidoja vairākus vārtu gūšanas momentus. Arī trešdaļas beigās "Dinamo" komandai bija iespējas spēlēt vairākumā, bet rezultāts gan tā arī nemainījās un pēc otrās trešdaļas Latvijas klubs zaudēja ar 2:3.

Izšķirošajā trešdaļā pirmo ļoti bīstamo momentu "Dinamo" izveidoja piektajā minūtē, bet ne Spruktam, ne Laurim Dārziņam Jevgēņiju Nabokovu neizdevās pārspēt. Turpinājumā Latvijas klubs atkal ieguva iespēju spēlēt vairākumā, bet arī sesto divu minūšu noraidījumu nespēja izmantot. Taču neilgu brīdi vēlāk "Dinamo" tomēr izlīdzināja rezultātu, kad pretuzbrukumā precīzs bija Miķelis Rēdlihs.

Mača turpinājumā SKA komandai brīžiem bija ļoti nospiedošs pārsvars, un kādā epizodē Maksims Afinogenovs izgājienā viens pret vienu ar vārtsargu nespēja trāpīt tukšajā vārtu stūrī. Divas minūtes "Dinamo" komanda pat spēja izturēt, spēlējot mazākumā, bet divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām negaidīti izrāva vadību, kad pretuzbrukumā precīzs bija Tomašs Surovijs. Atlikušajā laikā "Dinamo" komandai bija iespēja iemest ripu arī tukšos vārtos, tomēr to tā nepaveica, un desmit sekundes pirms beigām Veinhandls iestūma ripu vārtos, panākot 4:4.

Pagarinājumā jau pirmajā minūtē Čajanekam bija iespēja gūt uzvaras vārtus, bet ilgu laiku neviena no komandām precīza nebija. 18 sekundes pirms pagarinājuma beigām SKA komanda palika mazākumā un "Dinamo" paspēja izraut panākumu, vārtus gūstot Ņiživijam.

"Dinamo" pirmajās spēlēs nāksies iztikt bez Mikaēla Telkvista, kuram tika prognozēta pirmā vārtsarga loma sezonas sākumā. Zviedru vārtsargs pēdējā pārbaudes spēlē pret "Liepājas metalurgu" guva potītes traumu un pagaidām nav zināms, kad viņš atgriezīsies ierindā. Telkvists gan ir devies kopā ar komandu pirmajā izbraukuma sērijā.

Abas komandas pagājušajā sezonā tikās KHL Gagarina kausa pirmajā kārtā un toreiz negaidīti sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-1 uzvarēja "Dinamo".

Kopumā Rīgas "Dinamo" jauno sezonu uzsāks ar četrām spēlēm izbraukumā – vēl 11.septembrī pret Novokuzņeckas "Metalurg", 13.septembrī pret Novosibirskas "Sibirj" un 15.septembrī pret Habarovskas "Amur".

Pirmo spēli "Arēnā Rīga" "Dinamo" aizvadīs 19.septembrī, kad uzņems Gagarina kausa ieguvējus Kazaņas "Ak Bars", kurā tagad spēlēs arī iepriekšējo divu sezonu rīdzinieku uzbrukuma līderis Marsels Hosa.

KHL regulāro sezonu Rīgas "Dinamo" noslēgs 2011.gada 20.februārī ar spēli savā laukumā pret Čeļabinskas "Traktor", bet jau 23.februārī sāksies KHL Gagarina kausa izcīņa. 2011.gada KHL Gagarina kausa finālsērija sāksies 8.aprīlī, bet jaunie čempioni kļūs zināmi vēlākais 20.aprīlī.

Izsaki savu viedokli par Rīgas "Dinamo", par KHL jauno sezonu!Kāda šī sezona būs rīdziniekiem? Ar ko šogad savus līdzjutējus pārsteigs komandas spēlētāji un treneri? Vērtējiet, prognozējiet un kļūstiet par vienu no 'DELFI Sports' reportieriem. Vērtīgāko rakstu autori saņems 'DELFI Sports' balvu - biļetes uz 'Dinamo Rīga' spēlēm. Satura iesūtīšanas formu atradīsiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!