Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā neveiksmju sēriju pirmdien turpināja Rīgas "Dinamo", kas Sanktpēterburgā ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpās SKA.

Ridziniekiem tā bija sestais zaudējums sezonas pirmajās septiņās spēlēs.

Pirmā perioda 12.minūtē "Dinamo" labā vārtus guva Jānis Sprukts, bet otrā perioda devītajā minūtē Igors Makarovs izlīdzināja rezultātu. Pēcspēles metienos SKA uzvarēja ar 2:0.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" komandai šajā mačā nevarēs palīdzēt savainotie Arvīds Reķis, Ģirts Ankipāns un Gints Meija, bet treneri spēlei nemaz nepieteiks Jāni Andersonu, Krišjāni Rēdlihu un Robertu Bukartu. Šīs dienas mačā savu debiju KHL varētu piedzīvot no fārmkluba "Liepājas metalurgs" izsauktais Miks Indrašis, kurš mačam tiks pieteikts kā 13. uzbrucējs. Izmaiņas skārušas pilnīgi visus uzbrucēju trijniekus un arī aizsargu pārus, izņemot Rodrigo Laviņa un Kristapa Sotnieka duetu.

Savukārt KHL debiju SKA rindās pirmdien piedzīvoja vārtsargs Iļja Ježovs un aizsargs Jurijs Aleksandrovs.

1.periods

Pirmo trešdaļu otrās izbraukuma tūres pirmajā mačā pret Sanktpēterburgas SKA Rīgas "Dinamo" aizvadīja daudz aktīvāk, plašāk un precīzāk nekā pēdējās spēles mājās.

Arī pirmais metiens pa vārtiem bija no rīdziniekiem - SKA debitantu Iļju Ježovu pārbaudīja Frederiks Vargs, un arī turpinājumā jaunajam vārtsargam darba bija gana. Tiesa, tāpat kā Krisam Holtam "Dinamo" vārtos.

Pirmais šai mačā kapitulēja SKA vārtsargs - 12.minūtes sākumā rīdzinieki veica ilgu, bet precīzu saspēli pretinieku aizsardzības zonā, un pēc Miķeļa Rēdliha metiena no laukuma vidus, ripa atsitās pret Jāņa Sprukta slidu un rikošetā ielidoja vārtos. Tā kā "Dinamo" uzbrucējs bija statiskā pozīcijā un neizdarīja nekādu kustību ar slidu, lai iedabūtu ripu vārtos, video atkārtojuma tiesnesis lēma, ka vārtu guvums ir ieskaitāms - 1:0.

Nevar teikt, ka SKA pēc vārtu zaudējuma uzreiz metās izlīdzināt rezultātu, aktīvāki laukumā joprojām bija rīdzinieki, tomēr vairākas bīstamas situācijas pie Holta sargātajiem vārtiem bija, un viena no tām 14.minūtē beidzās ar noraidījumu. Matiass Veinhandls, metoties uzbrukumā, strauji nobremzēja pie Holta, kurš jau bija noķēris ripu, un mūsu vārtsargam sejā iemeta sniega šalti, uz ko asi, ar sitienu pa seju, noreaģēja Kristaps Sotnieks, par ko saņēma divu minūšu noraidījumu.

Skaitlisko vairākumu SKA spēlētāji neizmantoja, toties Sotnieks, iznākot no sodīto soliņa, uzreiz saņēma labu piespēli no Andra Džeriņa, kurš bija devies pretuzbrukumā, un aizskrēja uz vārtiem, taču Ježovs ar kājsargu atvairīja Kristapa metienu.

2.periods

Otro trešdaļu ļoti aktīvi iesāka mājinieki, gandrīz uz trim minūtēm iespiežot rīdziniekus viņu aizsardzības zonā. Tam sekoja Gunta Galviņa pretuzbrukums, taču SKA pārtvēra ripu un atgriezās mūsējo zonā, kur Miķelis Rēdlihs, aizsargājot savus, nopelnīja divas soda minūtes.

Skaitliskais mazākums tika izturēts, taču mājinieku presings nemazinājās un devītajā minūtē Igors Makarons rezultātu izlīdzināja. Pieredzējušais uzbrucējs apmānīja Krisu Holtu, parādot, ka atdos piespēli līdzās slidojošajam Tonijam Mortensenam, taču pats raidīja ripu vārtu augšējā stūrī - 1:1.

Pēc divām minūtēm uz sodīto soliņu devās Rodrigo Laviņš, un par šo skaitlisko mazākumu rīdziniekus varēja uzslavēt, jo SKA tikai divas reizes spēja nostāties mūsu aizsardzības zonā vairākuma kombinācijas izspēlei, tik laba bija dinamiešu spēle aizsardzībā.

Taču pēc tam "Dinamo" spēle "sabojājās", sākot līdzināties tām, kas tika vērotas pēdējos mājas mačos - neprecīzas piespēles, nevērīga, pārgalvīga darbošanās ar ripu savā zonā un savu vārtu priekšā, kas gandrīz noveda pie vārtu zaudējuma.

Perioda beigās mūsējie gan spēlēja precīzāk, izveidojot labus momentus pie Ježova vārtiem, taču katrreiz SKA devās pretuzbrukumā. Par laimi, tie nebija veiksmīgi un mūsējiem izdevās noturēt neizšķirtu rezultātu.

3.periods un pagarinājums

Trešā trešdaļa iesākās ar pirmo noraidījumu SKA komandai - divas soda minūtes Jurijam Aleksandrovam, taču šis skaitliskais vairākums ne pārāk izteiksmīgs no "Dinamo" puses, taču lielākoties dēļ teicamās SKA spēles aizsardzībā.

Perioda pirmā ceturtdaļa aizritēja aktīvā spēlē uz vieniem un otriem vārtiem, līdz divas soda minūtes nopelnīja Džeimijs Lundmarks, taču arī šai skaitliskajā mazākumā "Dinamo" darbojās teicami, un Frederikam Vargam pat uzdevās aizmukt vientuļā pretuzbrukumā, apdraudot Ježova vārtus.

Trešdaļas vidū atkal aktivizējās SKA vienība, lai gan arī viņi neiztiek bez kļūdām - tā Aleksejs Semjonovs pazaudēja ripu savu vārtu priekšā, taču rīdzinieki šo situāciju neizmantoja, turklāt pazaudēja ripu un SKA viegli, plašām piespēlēm ieslidoja mūsējo aizsardzības zonā, sekoja bīstams metiens no Fjodora Fjodorova puses un kārtējo reizi lieliski nospēlēja Holts.

13.minūtē SKA vēlreiz palika skaitliskajā mazākumā, un bīstamākās epizodes autors bija Bjerns Melins, kurš tomēr nepārspēja SKA vārtsargu, un mūsējie nedaudz "sapinās" vārtu priekšā.

SKA acīmredzami gribēja un centās gūt otros vārtus un izraut uzvaru, tomēr rīdzinieki spēlēja pārliecinoši aizsardzībā un reizi pa reizei nebija tālu no savu otro vārtu gūšanas, taču arī Iļja Ježovs savos vārtos darbojās teicami.

Periods un spēles pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu rezultātu - 1:1, un mačs turpinājās ar papildlaiku, kurš tika aizvadīts augstā tempā, ar intensīviem uzbrukumiem uz abiem vārtiem, taču rezultāts tā arī netika mainīts, un spēles uzvarētājs bija jānosaka pēcspēles metienos.

Pēcspēles metieni

Pirmo pēcspēles metienu izdarīja Aleksandrs Ņiživijs, taču ripa neatrada ceļu starp Ježova kājsargu un vārtu stabiņu, atsitoties pret to. Fjodora Fjodorova metiens bija precīzs, bet Jāņa Sprukta metiens - atvairīts. Maksima Ribina metienu Kriss Holts atvairīja, un spēles iznākums nonāca Bjerna Melina rokās, taču ripa atkal trāpīja pa vārtu stabiņu, un Sanktpēterburgas SKA šai mačā ieguva divus punktus par uzvaru pēcspēles metienos.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis,#14 Jēkabs Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #2 Rodrigo Laviņš - #11 Kristaps Sotnieks.
Uzbrucēji: #83 Jamie Lundmark - #79 Fredrik Warg - #19 Miķelis Rēdlihs, #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #22 Bjorn Melin, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #66 Ainārs Podziņš - #18 Andris Džeriņš - #23 Juris Štāls, #70 Miks Indrašis.

Sanktpēterburgas SKA sastāvs

Vārtsargi: #33 Ježov (#31 Štepanek).
Aizsargi: #7 Kaļiņin - #4 Koļcov, #6 Deņisov - #2 Aleksandrov, #5 Višņevskij - #52 Semjonov, #47 Petrov.
Uzbrucēji: #11 Prucha - #41 Toressen - #61 Afinogenov, #39 Ribin - #9 Mortensson - #80 Weinhandl, #13 Ņeprajev - #19 Fjodorov - #42 Koroļov, #83 Kļimov - #25 Makarov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!