Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā sestdien vadību atguva Rīgas "Dinamo", kas trešajā spēlē "Arenā Rīga" rupjībām bagātā spēlē ar 5:1 (2:1, 1:0, 2:0) pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo".

Foto galerija

KHL Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā līdz četrām uzvarām tagad rīdzinieki ir atguvuši vadību 2-1. Nākamā spēle svētdien notiks "Arēnā Rīga".

Jau mača otrajā minūtē Miķelis Rēdlihs vairākumā vadībā izvirzīja rīdziniekus, 13.minūtē Lauris Dārziņš vairākumā palielināja pārsvaru līdz 2:0, bet pusotru minūti pirms pirmā perioda beigām Dominiks Graņāks vienus vārtus atguva.

Otrajā periodā 13.minūtē Aleksandrs Ņiživijs guva rīdzinieku trešos vārtus, bet pēdējā trešdaļā Tomašs Surovijs un Miķelis Rēdlihs nodrošināja rīdziniekiem uzvaru ar 5:1.

Pirms spēles

Rīdzinieku rindās notikušas nelielas izmaiņas - apslimušā Jura Štāla vietā ceturtajā maiņā darbojas Roberts Bukarts, bet Rodrigo Laviņa vietā pieteikts Andris Džeriņš. Izmaiņas nav skārušas Rīgas "Dinamo" "pēdējo fronti" - vārtos Mikaēls Telkvists, kurš iesāka pirmās divas spēles (otrajā viņš tika nomainīts).
1.periods

Pirmā spēle Rīgā sākās ar noraidījumu Maskavas "Dinamo" rindās, kad divas soda minūtes pret Broku Toteru izpelnījās Maksims Solovjovs, un skaitlisko vairākumu nekavējoties izmantoja Miķelis Rēdlihs, gūstot savus pirmos vārtus šai "play-off" sērijā – 1:0.

Turpinājumā divreiz noraidījumus izpelnījās mājinieki – vispirms Marks Hartigans par sitienu ar elkoni, tad Jānis Sprukts par klupināšanu, bet šos mazākumus rīdzinieki izturēja veiksmīgi, turklāt pirmajā no tiem Laris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs atkal aizbēga ātrā un bīstamā pretuzbrukumā, un tikai Gārneta meistarība glāba maskaviešus no otro vārtu zaudējuma.

13.minūtē divas soda minūtes Mihailam Balandinam, un atkal rīdzinieki sodīja pretinieku par šo pārkāpumu – Lauris Dārziņš panāca jau divu vārtu pārsvaru, 2:0. Turklāt ļoti abas reizes ļoti ātri tika realizēwti šie vairākumi – Rēdliha precīzais metiens sekoja 12 sekundes pēc noraidījuma sākuma, bet otrajā reizē mājiniekiem pietika ar 10 sekundēm.

Oļegs Znaroks pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un komanda pēc tam strauji metās uzbrukumā, un pabeigt periodu "sausā" Rīgas "Dinamo" neizdevās. 17. minūtes beigās Mārtiņš Karsums nobloķēja pretinieku, sagādājot Jānim Spruktam brīvu metienu pa vārtiem, taču pats devās uz nosodīto soliņu.

19. minūtes vidū Dominiks Graņāks no zilās līnijas "cauršāva" Mikaēla Telkvista kājsargus, un atklāja rezultātu Maskavas "Dinamo" labā.

2.periods

Otrajā trešdaļā maskavieši arvien vairāk un vairāk provocēja Rīgas "Dinamo" spēlētājus un arī tiesnešus, un tas atsaucās uz noraidījumu statistiku – seši noraidījumi, no kuriem pieci bija par incidentiem laukumā, viens par skaitliskā sastāva pārkāpumu.

Ceturtajā minūtē Vladimirs Gorbunovs pie maskaviešu vārtiem rupji nogrūda uz ledus Robertu Bukartu, kurš jau bija apstājies pie Gārneta pēc uzbrukuma, un šis bija pirmais vairākums, kas beidzās bez mājinieku vārtu guvuma, arī tāpēc, ka minūti pēc šā pārkāpuma uz sodīto soliņu devās Marks Hartigans.

Devītajā minūtē vēl divas soda minūtes Mārtiņam Karsumam, un šis mazākums bija dramatisks – gandrīz pilnas divas minūtes Jāņa Sprukta maiņa pavadīja savā aizsardzības zonā, izturot maskaviešu spiedienu, kas arī izdevās.

Turpinājumā Maskavas "Dinamo" spēlētāji sāka uzvesties īpaši agresīvi, un par to tika sodīti ar vēl vieniem zaudētiem vārtiem – ātrā pretuzbrukumā Aleksandrs Ņiživijs piespēlēja vidus zonā Robertam Petrovickim, kurš savukārt ripu atdeva Oskaram Cibuļskim, kurš kritienā atdeva piespēli Aleksandram Ņiživijam – 3:1.

14. minūtē Cibuļskis izpelnījās noraidījumu, un šajās 40 sekundēs rīdzinieki spēlēja īpaši pašaizliedzīgi, īpaši Ģirts Ankipāns, kurš divreiz ar augumu bloķēja spēcīgus pretinieku raidījumus. Mūs glāba maskaviešu kļūda mainoties – līnijtiesnesis fiksēja sešus spēlētājus uz ledus un komandu sastāvi atkal kļuva līdzīgi.

Perioda beigās rīdzinieki vēlreiz nonāca skaitliskajā vairākumā, un tika radīti vairāki droši vārtu gūšanas momenti, bet allaž patraucēja kāds no pretinieku spēlētājiem vai Gārnets.

Perioda pēdējā minūtē, komandām jau esot vienādos sastāvos, labs uzbrukums izdevās Miķelim Rēdliham, taču šoreiz Maskavas "Dinamo" glāba vārtu stabiņš.

3.periods

Trešo trešdaļu Rīgas "Dinamo" aizvadīja bez pirmās maiņas uzbrucēja Marka Hartigana, kurš guvis nelielu traumu, taču spēles iznākumu noteica nevis viņa prombūtne, bet gan pašu Maskavas "Dinamo" spēlētāju nesavaldība, kas perioda beigās sasniedza apbrīnojamus apmērus.

Pazīmes, ka spēles beigas būs dramatiskas, parādījās perioda vidū, kad viesu pirmā maiņa ar azartiskajiem Krisu Saimonu un Leonīdu Komarovu, sāka spēlēt brutāli, turklāt tiesneši maskaviešu darbībās nesaskatīja neko neaizliegtu. 10. minūtē izkāvās Ruslans Zainuļins un Guntis Galviņš, kurš to visu uztvēra ar ironisku smaidu, abi tika noraidīti līdz ar "Dinamo" vārtsargu Mikaēlu Telkvistu par spēles vilcināšanu.

Taču mazākums atkal beidzās ar gūtiem vārtiem – Mārtiņš Karsums ar Tomašu Suroviju aizmūk no Dominika Graņāka un Konstantīna Gorovikova – 4:1.

15. minūtē Kriss Saimons par uzbrukumu Jānim Spruktam, pēc kura Jānis palika ilgi guļam uz ledus saņēma divas plus divas minūtes, lai gan uzbrukums bija galvas un kakla apvidū, un maisam gals bija vaļā – atlikušās piecas minūtes Maskavas "Dinamo" praktiski vairs nebija piecu laukuma spēlētāju sastāvā, bet rīdzinieki divreiz nonāca situācijā pieci pret trim. Viens no šiem lielajiem vairākumiem pārvērtās vārtu guvumā – Broks Troters no laukuma stūra piespēlēja Miķelim Rēdliham vārtu priekšā – 5:1.

Atgādinām, ka trešdien sērijas pirmajā spēlē rīdziniekiem pagarinājumā uzvaru ar 2:1 atnesa Oskars Cibuļskis, bet ceturtdien Znaroka vadītā komanda revanšējās ar 8:4.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:
#79 Mikael Tellqvist (#31 Chris Holt);
#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Mark Hartigan - #43 Tomaš Surovy;
#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#14 Jēkabs Rēdlihs – #11 Kristaps Sotnieks;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Brock Trotter – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#29 Ainārs Podziņš – #37 Robert Petrovicky – #21 Roberts Bukarts;
#18 Andris Džeriņš.

Maskavas "Dinamo" sastāvs:
#34 Michael Garnett (#30 Aleksej Volkov);
#45 Chris Simon - #21 Konstantin Gorovikov - #87 Leonid Komarov;
#46 Janne Jalasvaara - #51 Dominik Granak;
#18 Aleksej Ugarov - #24 Dmitrij Pestunov - #19 Denis Kokarev;
#50 Maksim Solovjov - #39 Mihail Balandin;
#32 Aleksej Kudašov - #12 Jurij Babenko - #54 Denis Mosaļov;
#77 Martin Štrbak - #17 Roman Derļuk;
#25 Ruslan Zainuļin - #16 Vladimir Gorbunov - #72 Artjom Černov, #69 Ņikita Dvurečenskij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!