Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā uzvaru priekšpēdējā izbraukuma spēlē sestdien izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas Čehovā ar 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) pieveica "Vitjazj".

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Kriss Holts, kurš atvairīja 28 metienus. Rīdzinieki mačā izdarīja 26 metienus.

"Dinamo" labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums, Marks Hartigans un Lauris Dārziņš, kurš pēdējās sekundēs ripu raidīja tukšos pretinieku vārtos. "Vitjazj" labā vārtus guva Sergejs Ļesnuhins un Dinārs Hafizuļins.

Pirms spēles

"Dinamo" sastāvs, salīdzinot ar iepriekšējo spēli, nav izmainījies un arī maiņu virknējumus treneri nav izmainījuši.

1.periods

Jau septītajā sekundē Tomašs Surovijs izdarīja pirmo metienu pa pretinieku vārtiem, taču perioda pirmajā pusē aktīvāk darbojās "Vitjazj" hokejisti, sagādājot itin daudz darba Krisam Holtam.

Trešajā minūtē rīdzinieki nokļuva skaitliskajā mazākumā, kuru veiksmīgi izturēja, bet jau septītajā minūtē noraidījums bija "Vitjazj" rindās. Savu skaitlisko vairākumu "Dinamo" aizvadīja sliktāk nekā mazākumu, un pēc tā beigām mājinieki sāka jo īpaši apdraudēt mūsējo vārtus. Atsevišķās spēles epizodēs vairāk pretinieku kļūmes nekā Holta spēle ļāva saglabāt neitrālu rezultātu. Bīstamu uzbrukumu smailē pabija gan Viktors Bobrovs, gan Magomeds Gimatovs, gan Aleksandrs Komaristijs.

17. minūtes beigās Miķelis Rēdlihs nopelna divas soda minūtes, taču šo skaitlisko mazākumu rīdzinieki iztur izcili, ne reizi neļaujot pretiniekam izvietoties "Dinamo" aizsardzības zonā, turklāt brīdī, kad sodīto soliņu pameta Miķelis, ripa nonāca pie Laura Dārziņa, kurš to trāpīgi piespēlēja Rēdliham un tas solo izgājienā pārspēja Kevinu Lalandu, atklājot šā mača rezultātu un izvirzot vadībā rīdziniekus – 1:0.

"Vitjazj" tomēr pamanījās pēdējās sekundēs izveidot kārtējo bīstamo uzbrukumu, Aleksandram Ščerbinam nonākot aci pret aci ar Holtu, taču arī šo metienu mūsu vārtsargs veiksmīgi atvairīja. Kopumā pa Holta sargātajiem vārtiem Čehovas kluba hokejisti izdarīja 11 metienus, rīdzinieki pa "Vitjazj" vārtiem – deviņus.

2.periods

Otro periodu krietni aktīvāk uzsāka Rīgas "Dinamo", kuri atradās spēles vadībā, taču astotajā minūtē mājinieki ātrā pretuzbrukumā izlīdzināja rezultātu – Mihails Aņisins no lakuma labās malas pamanīja izdevīgā pozīcijā slidojošo Sergeju Ļesnuhinu, kurš gaitā meta pa Krisa Holta vārtiem – 1:1.

Taču jau nākamajā minūtē "Dinamo" atjaunoja pārsvaru, kad ļoti ātrus vārtus sekundi pēc iemetiena, kurā uzvarēja Jānis Sprukts, guva Mārtiņš Karsums, raidot ripu no ļoti asa leņķa – 2:1. Spruktam – rezultatīva piespēle.

Turpmākajās minūtēs komandas apmainījās ar pretuzbrukumiem, arī ar noraidījumiem – vispirms divas minūtes par sitienu pretiniekam ar nūju saņēma Kriss Saimons, bet pēc 49 sekundēm uz sodīto soliņu devās Broks Troters. Pēc Saimona atgriešanās laukumā rīdzinieki gandrīz izturēja skaitlisko mazākumu, bet līdz ar Trotera atgriešanos lakumā tika zaudēti otrie vārti – 2:2. Dinārs Hafizuļins raidīja ripu gar pašu vārtu stabiņu un vārtsarga kājsargu.

17. minūtē Kriss Holts raidīja ripu pāri visam laukumam un to uztvēra Tomašs Surovijs, tika līdz vārtiem, taču Kevinu Lalandu nepārspēja, patraucēja arī pretinieku aizsargs.

18. minūtē Viktora Bobrova maiņa aizvadīja ļoti bīstamu uzbrukumu pie rīdzinieku vārtiem, kas gan arī, mums par laimi, beidzās bez vārtu zaudējuma, un periods noslēdzās ar neizšķirtu 2:2.

3.periods

Trešajā trešdaļā bija jūtams, ka abām komandām ir ļoti vajadzīgi trešie vārti un uzvara šai mačā, taču šī brīžiem nervozā centība gūt vārtus ietekmēja gan spēles stilu, gan kvalitāti, un nevarēja teikt, ka trešajā periodā būtu bijusi skaista spēle.

Perioda vidū mājinieku uzbrukums pie Holta vārtiem beidzās ar noraidījumu – Aleksandrs Romanovs rupji pagrūž Rīgas "Dinamo" vārtsargu, kuram pēc tam pat ir nepieciešama neliela ārsta palīdzība, taču Holts paliek laukumā.

15. minūtē rīdziniekiem tomēr izdevās vēlreiz pārspēt Kevinu Lalandu - Sandis Ozoliņš apslidoja vārtus un piespēlēja Krišjānim Rēdliham pie zilās līnijas, kurš met uz vārtiem. Burzmā vārtu priekšā bija gan "Vitjazj", gan "Dinamo" spēlētāji, un vārtsargs nepamanīja ripas slīdējuma virzienu, ko pielaboja Marks Hartigans, un ripa lēnām "ielec" vārtos – 3:2.

Turpmākās minūtēs mājinieki patiešām izmisīgi darbojās dinamiešu aizsardzības zonā, un divas minūtes pirms perioda beigām "Vitjazj" treneris Andrejs Nazarovs pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. "Virjazj" metās uzbrukumos, ripa vairākas reizes pameta laukumu, rīdzinieki centās to izdabūt laukā no zonas, taču mājinieki spēlēja cieši.

Pēdējās sekundēs rīdziniekiem izdevās spēli izvest vidus zonā, un Lauris Dārziņš raidīja ripu uz tukšajiem "Vitjazj" vārtiem, bet netrāpīja. Pie ripas uzreiz bija klāt Dmitrijs Megaļinskis, taču neveiksmīgi paklupa savā zonā, pazaudēja ripu, ko uztvēra Lauris Dārziņš un mierīgi aizslidoja tos pāris metrus līdz vārtiem un četras sekundes pirms spēles beigām ieslidināja ripu vārtos – 4:2.

Rīgas DINAMO sastāvs uz spēli:

#31 Chris Holt (#30 Edgars Lūsiņš);
#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Mark Hartigan - #43 Tomaš Surovy;
#14 Jēkabs Rēdlihs - #8 Sandis Ozoliņš;
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#6 Arvīds Reķis – #11 Kristaps Sotnieks;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Brock Trotter – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#29 Ainārs Podziņš – #37 Robert Petrovicky – #23 Juris Štāls;
#44 Oskars Cibuļskis.

Čehovas Vitjaz sastāvs uz spēli:

#41 Kevins Lalande (#33 Aleksejs Jegorovs)
#26 Sergejs Lesnuhins - #38 Viktors Bobrovs - #88 Mihails Aņisins
#37 Jevgēņijs Jerjomenko - #77 Dmitrijs Megalinskis
#17 Kriss Saimons - #78 Aleksandrs Komaristijs - #48 Aleksandrs Romanovs
#74 Artjoms Ternavskis - #3 Dinars Hafizuļins
#75 Aleksandrs Ščerbina - #36 Vadims Berdnikovs - #31 Igors Veļičkins
#4 Andrejs Koļesnikovs - #23 Rafaels Batiršins
#25 Georgijs Belousovs - #52 Pāvels Boičenko - #42 Magomets Gimbatovs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!