Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Vietu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā otrdien var nodrošināt Rīgas "Dinamo", kas kārtējā spēlē "Arēnā Rīga" tiksies ar Maskavas CSKA.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies pulksten 19:30 un to tiešraidē translēs LTV7. Tiem līdzjutējiem, kuriem nebūs iespēja maču vērot klātienē vai vērot televīzijas translāciju, portāls "Delfi" piedāvās notikumiem sekot līdzi savos mobilajos tālruņos – m.delfi.lv.

Rīgas "Dinamo" un CSKA šī būs jau piektā savstarpējā spēle šajā sezonā un trešā pusmēneša laikā. Pirmajā mačā Maskavā rīdzinieki zaudēja ar 3:4 pēcspēles metienos, otrajā mačā arī Maskavā "Dinamo" revanšējās ar 5:4. Janvāra vidū Rīgā "Dinamo"pēcspēles metienu sērijā uzvarēja ar 4:3, bet pirms nedēļas Maskavā "Dinamo" pēdējā trešdaļā nenosargāja divu vārtu pārsvaru un zaudēja pēcspēles "bullīšos" ar 4:5.

KHL Rietumu konferencē uz atlikušajām divām vietām Gagarina kausā praktiski kandidē trīs komandas – Rīgas "Dinamo" (74 punkti 50 spēlēs), Minskas "Dinamo" (68 punkti 51 spēlē) un "Torpedo" (67 punkti 49 spēlēs). Visas komandas sezonā aizvada pa 54 spēlēm.

Tādējādi, ja Rīgas "Dinamo" otrdien izcīna uzvaru pamatlaikā, Minskas "Dinamo" vairs nevar apsteigt rīdziniekus. Savukārt vienādu punktu gadījumā papildus rādītāji labāki ir rīdziniekiem, kuri līdz ar to būs arī teorētiski nodrošinājuši vietu Gagarina kausa izcīņā.

Pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" būs divu nedēļu pārtraukums, kas saistīs ar valstsvienību spēlēm, un tad piecu dienā komanda savā laukumā aizvadīs pēdējās trīs spēles KHL regulārajā čempionātā – 16.februārī pret Ufas "Salavat Julajev", 18.februārī pret Magņitagorskas "Metallurg" un 20.februārī pret Čeļabinskas "Traktor".

KHL pirmajās divās sezonās Rīgas "Dinamo" iekļuva Gagarina kausa izcīņā. Pirmajā sezonā "play off" pirmajā kārtā "Dinamo" ar 0-3 zaudēja Maskavas "Dinamo". Savukārt pagājušajā sezonā pirmajā kārtā rīdzinieki sensacionāli ar 3-1 uzvarēja vienus no galvenajiem favorītiem Sanktpēterburgas SKA, bet tad sērijā ar 1-4 zaudēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajam Balašihas MVD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!