Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Vēl vienu smagu zaudējumu "Arēnā Rīga" pirmdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfinālā ceturtajā spēlē ar 2:6 (1:3, 1:2, 0:1) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" tagad zaudē jau ar 1-3. Ja no Jaroslavļas komandas atgriezās ar rezultātu sērijā 1-1, tad "Arēnā Rīga" abās spēlēs rīdzinieki zaudēja un ar kopējo rezultātu 6:14.

Pirmdienas spēlē "Dinamo" labā abus vārtus guva Jānis Sprukts, bet "Lokomotiv" labā vārtus guva Pavols Demitra, Aleksandrs Kaļaņins, Aleksandrs Gaļimovs, Aleksandrs Koroļuks, Aleksejs Mihnovs un Karels Rahuneks.


Pirms spēles

Sērijā līdz četrām uzvarām pagaidām rezultāts ir 2-1 "Lokomotiv" labā, un hokejisti norāda, ka šim mačam var izrādīties milzīga nozīme visas sērijas kontekstā. "Dinamo" sastāvā, salīdzinot ar iepriekšējo spēli, notikušas divas izmaiņas - spēles sākumā vārtos Kriss Holts, bet Andra Džeriņa vietā ir atgriezies sastāvā Juris Štāls.

1.periods

Pirmais periods iesākās ar diviem noraidījumiem Rīgas "Dinamo" rindās, un ar diviem realizētiem skaitliskajiem vairākumiem Jaroslavļas "Lokomotiv". Marka Hartigana noraidījumu "sodīja" Pāvols Demitra, atklājot šīs spēles rezultātu, bet Sanda Ozoliņa noraidījumu izmantoja Aleksandrs Kaļaņins, un mača piektajā minūtē rezultāts jau kļuva 2:0 viesu labā.

Rīdzinieki tomēr nepadevās un pie noraidījumiem tika arī "Lokomotiv" spēlētājiem. Astotās minūtes sākumā par ripas izraidīšanu no laukuma divas soda minūtes Andrejam Kirjuhinam un Trotera maiņa metās atgūt vārtus, taču piespēles kaut kur "pazuda" un šīs maiņas iesākto turpināja jau Sprukta maiņa, taču arī nepārspēja Dmitriju Kočņevu "Lokomotiv" vārtos.

Bez vārtu guvuma pagāja arī otrais skaitliskais vairākums Rīgas "Dinamo" labā, taču tad, kad laukumā boja atgriezies piektais jaroslavļiešu spēlētājs, Rodrigo Laviņš pārtvēra ripu un acīgi atdeva piespēli Jānim Spruktam, kurš atradās pie pretinieku zonas zilās līnijas, un Jānis devās solo uzbrukumā, kuru realizēja – 2:1.

Taču 17. minūtes sākumā "Lokomotiv" atkal atjaunoja divu vārtu pārsvaru – ripa lēkājot atsitās pret Holta ķērājcimdu un ieleca vārtos – 3:1.

Perioda pēdējās divas minūtes rīdzinieki atkal aizvadīja vairākumā, taču trešdaļa tā arī beidzās, ar 3:1 viesu labā.

Otrais periods

Otrajā trešdaļā rīdzinieki spēlēja aktīvāk, ātrāk, taču periodu tik un tā pabeidza ar triju vārtu deficītu – 2:5.

Trešdaļas vidū "Dinamo" īpaši aktīvi darbojās pretinieku aizsardzības zonā, aktīvi darbojoties Marka Hartigana un Broka Trotera maiņām, taču tika zaudēti vēl vieni vārti – 11. minūtē mūsējie "iekrita" uz pretuzbrukumu, kamēr notika spēlētāju maiņa. Konstantīns Rudenko un Aleksandrs Koroļuks aizmuka no Oskara Cibuļska un Roberta Petrovicka un arī Kriss Holts nebija glābējs – 4:1.

15. minūtē Rīgas "Dinamo" beidzot izdevās realizēt skaitlisko vairākumu, kad savus otros vārtus šai spēlē guva Jānis Sprukts – 2:4. Sandis Ozoliņš ripu raidīja uz vārtiem, Kočņevs to atsita un acīgāks šai burzmā bija Jānis Sprukts, kurš ripu iemeta vārtos.

Perioda beigās atkal divas soda minūtes "Dinamo", šoreiz Robertam Petrovickim, taču šo mazākumu izdodas izturēt, pirmo šai spēlē. Tomēr 25 sekundes pirms perioda beigām viesiem izdodas vēlreiz pārspēt Holtu – Aleksejs Mihnovs ieraida ripu gar Holta kājsargu – 5:2.

3.periods

Spēles iznākumu noteica trešā perioda septītās minūtes sākumā Karela Rahūneka gūtie "Lokomotiv" vārti. Vārtus čehu aizsargs guva ar spēcīgu raidījumu no zilās līnijas, kārtējo reizi realizējot skaitlisko vairākumu – 6:2.

Pēc kārtējo vārtu zaudējuma rīdzinieku aktivitāte acīmredzami apsīka, lai gan nevar teikt, ka mūsējie būtu padevušies, taču pretinieki meistarīgi apturēja rīdzinieku uzbrukumus un pilnībā kontrolēja spēles gaitu un raksturu.

Pēdējās septiņās minūtes izskatījās, ka Rīgas "Dinamo" vairs necenšas mainīt rezultātu, bet gaida perioda un spēles beigu signālu. Arī "Lokomotiv" necentās vēl vairāk palielināt savu pārsvaru, ko parādīja viņu skaitliskais vairākums perioda beigās, kuru viesi nemetās realizēt par katru cenu, taču "nomētāja" rīdzinieki vārtsargu viņi spēles pēdējās minūtēs diezgan krietni. Taču arī Holts bija savā vietā un rezultāts uz tablo pēc spēlētām 60 minūtēm palika tāds pat, kā pēc 47. Minūtes, kad pēdējoreiz mainījās – 6:2.

Nākamā šīs "play-off" kārtas spēle, kas var kļūt izšķirošā, notiks trešdien Jaroslavļā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:
#79 Mikaēls Telkvists (#31 Kriss Holts);
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#2 Rodrigo Laviņš – #11 Kristaps Sotnieks;
#17 Aleksandrs Ņiživijs - #3 Marks Hartigans - #43 Tomašs Surovijs;
#8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Broks Troters – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#29 Ainārs Podziņš – #37 Roberts Petrovickis - #23 Juris Štāls;
#14 Jēkabs Rēdlihs

Jaroslavļas "Lokomotiv" sastāvs:
#1 Dmitrijs Kočņevs (#35 Aleksandrs Vjuhins);
#38 Pavols Demitra - #63 Josefs Vašičeks - #16 Andrejs Subbotins;
#41 Aleksejs Vasiļjevs - #4 Karels Rahuneks;
#28 Aleksandrs Kaļaņins - #21 Genadijs Čurilovs - #11 Aleksandrs Gaļimovs;
#29 Daniels Tjernkvists - #7 Aleksandrs Guskovs;
#34 Konstantins Rudenko - #12 Jori Lehtera - #94 Aleksandrs Koroļuks;
#74 Marats Kaļimuļins - #27 Sergejs Žukovs;
#8 Andrejs Mihnovs - #83 Andrejs Kirjuhins - #17 Ivans Tkačenko, #91 Daņiils Sobčenko;
#81 Jurijs Uričevs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!