Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā ceturtdien atkal piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) piekāpās KHL līderiem Jaroslavļas "Lokomotiv".

"Dinamo" vārtus mačā sargāja Kriss Holts.

1.periods

Maču Jaroslavļā aktīvi iesāka mājinieki, jau no pirmajām minūtēm liekot spēlē iesaistīties rīdzinieku vārtsargam Krisam Holtam, taču iespēlējās arī "Dinamo", veidojot pretuzbrukumus uz Aleksandra Vjuhina sargātajiem vārtiem. Tā sestajā minūtē laba izdevība atklāt rezultātu bija Mārtiņam Karsumam, kurš saņēma teicamu piespēli no Jāņa Sprukta, bet vārtsargs ripu tvēra.

Savukārt septītajā minūtē drošu vārtu guvumu nerealizēja mājinieki – Konstantīns Rudenko neiemeta ripu praktiski tukšos vārtos, bet rīdzinieku pretuzbrukums beidzās ar noraidījumu Laurim Dārziņam, kurš spēles karstumā pagrūda Vjuhinu un pēc tam iesaistījās kautiņā, par ko saņēma divas plus divas soda minūtes.

Ar Dārziņa noraidījumu sākās mazākuma spēle Rīgas komandai, jo noraidījumi sekoja cits citam – 12. Minūtē par sitienu ar nūju uz sodīto soliņu devās Mārtiņš Karsums, bet sešas sekundes pirms viņa iznākšanas laukumā "Dinamo" saņēma vēl divas minūtes par skaitliskā sastāva neievērošanu. Taču mazākumā mūsu komanda spēlēja atzīstam, vairākas reizes pat liekot pastrādāt pretinieku vārtsargam.

Arī pēc piektā mūsu spēlētāja atgriešanās laukumā "Lokomotiv" turpināja "bombardēt" Holtu, bet veiksme allaž bija rīdzinieku pusē.

19. minūtes sākumā pirmo noraidījumu nopelnīja "Lokomotiv", un "Dinamo" realizēja skaitlisko vairākumu, atklājot spēles rezultātu – Broks Troters apspēlēja pretinieku aizsargus, piespēlēja ripu vārtu priekšā esošajam Aleksandram Ņiživijam, kurš to meta pa vārtiem, bet Lauris Dārziņš Vjuhina atsisto ripu raidīja vārtu tīklā – 1:0.

Diemžēl rīdziniekiem neizdevās pirmo trešdaļu pabeigt vadībā – sekundi pirms beigu signāla burzmā pie vārtiem Konstantīnam Rudenko izdevās ripu iebīdīt mūsu vārtos. Galvenie tiesneši gan devās konsultēties ar video tiesnesi, kurš lēma, ka vārti ir skaitāmi – 1:1.

2.periods

Otrajā trešdaļā spēles temps joprojām bija augsts, taču spēles gaita izlīdzinājās, un "Lokomotiv" vairs ne tik bieži saimniekoja pa rīdzinieku aizsardzības zonu. Trešdaļa sākās ar rīdzinieku gūtiem vārtiem, kurus gan neieskaitīja, jo ripa vārtos ielidoja no Tomaša Surovija slidas.

Mājinieki bija tie, kuri otrajā trešdaļā vairāk spēlēja skaitliskajā mazākumā, un tāpat kā "Dinamo" pirmajā periodā četru spēlētāju sastāvā palika četras minūtes pēc kārtas, turklāt abas reizes noraidīts tika viens un tas pats spēlētājs – Aleksandrs Koroļuks.

Diemžēl nevienu no skaitliskajiem vairākumiem "Dinamo" nerealizēja, un pretiniekiem daudz palīdzēja neprecīzās piespēles starp mūsu komandas spēlētājiem. Perioda otrajā pusē "Lokomotiv" bija spiesti vairāk spēlēt aizsardzībā, un labas izdevība izvirzīt "Dinamo" vadībā bija Brokam Troteram, Rodrigo Laviņam, Robertam Petrovickim un Jānim Spruktam, taču allaž vietā bija Aleksandrs Vjuhins, un trešdaļa beidzās neizšķirti, tāpat kā pirmā – 1:1.

3. periods

Trešajā trešdaļā atkal aktīvāk sāka spēlēt mājinieki, taču arī "Dinamo" ne mazāk centās mainīt situāciju uz spēles tablo. Komandas apmainījās vairākiem bīstamiem, visai izteiksmīgiem pretuzbrukumiem – vispirms Jozefs Vasičeks, tad divreiz pēc kārtas Mārtiņš Karsums centās gūt vārtus savas komandas labā.

Sestajā minūtē "Lokomotiv" panāca lūzumu spēles gaitā, gūstot otros vārtus. Aleksandrs Gusjkovs no zilās līnijas spēcīgi met ripu uz vārtiem, un 13 sekundes pirms Broka Trotera atgriešanās laukumā no sodīti soliņa realizē skaitlisko vairākumu – 2:1. Pēc šiem vārtiem rīdzinieku azarts noplaka, un arī piespēļu precizitāte pārlieku neuzlabojās, savukārt "Lokomotiv" sāka splēēt uzmanīgāk, cenšoties saglabāt sev labvēlīgo rezultātu.

Perioda vidū jaroslavļieši vēlreiz realizēja skaitlisko vairākumu, kad divas soda minūtes bija nopelnījis Jēkabs Rēdlihs – Aleksandrs Gusjkovs izdarīja teicamu piespēli gar vārtu līniju, Kriss Holts īsti nepaguva pārvietoties uz otru vārtu pusi un Aleksandrs Koroļuks raidīja ripu caur viņa kājsargiem vārtos - 3:1.

Tuvojoties pēdējām divām spēles minūtēm, "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un tāpat kā iepriekšējā spēlē Ņižņijnovgorodā pret "Torpedo" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Divas minūtes rīdzinieku vārti bija tukši, taču arī Vjuhins bija nepārspējams, un, lai arī lielākoties ar ripu bija "Dinamo" spēlētāji, mačs noslēdzās ar rezultātu 3:1 "Lokomotiv" labā.

Rīgas DINAMO sastāvs uz spēli:

#31 Chris Holt (#30 Edgars Lūsiņš);

#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;

#11 Kristaps Sotnieks - #14 Jēkabs Rēdlihs;

#17 Aleksandrs Ņiživijs – #37 Robert Petrovicky – #43 Tomas Surovy;

#9 Krišjānis Rēdlihs–#6 Arvīds Reķis;

#10 Lauris Dārziņš - #91 Brock Trotter – #19 Miķelis Rēdlihs;

#2 Rodrigo Laviņš - #13 Guntis Galviņš;

#21 Roberts Bukarts – #34 Vitalij Karamnov - #29 Ainārs Podziņš.

55 Jānis Andersons

Jaroslavļas Lokomotiv sastāvs:

#35 Aleksandrs Vjuhins (# 1 Dmitrijs Kočņevs)

#28 Aleksandrs Kaļjaņins – #21 Genadijs Čurilovs – #11 Aleksandrs Gaļimovs

#74 Marats Kalimuļins – #27 Sergejs Žukovs

#38 Pavols Demitra – #63 Jozefs Vasičeks -# 94 Aleksandrs Koroļuks

#41 Aleksejs Vasiļjevs –# 4 Karels Rahuneks

#34 Konstantīns Rudenko – #12 Jori Lehtera – #83 Andrejs Kirjuhins

#57 Vitālijs Anikejenko – #7 Aleksandrs Guskovs

#24 Sergejs Ostapčuks – #23 Ņikita Kļukins – #17 Ivans Tkačenko

#97 Arturs Amirovs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!