Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) trešdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas pirmajā no pēdējām trīs spēlēm "Arēnā Rīga" dramatiskā cīņā ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Ufas "Salavat Julajev".

Foto galerija

Līdz ar zaudējumu "Dinamo" vēl nenodrošināja sev iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā, jo rīdzinieku konkurenti Minskas "Dinamo" pamatlaikā ar 4:2 apspēlēja "Traktor". Tomēr iegūtais punkts pret "Salavat Julajev" ir pirmais "Dinamo" cīņās pret Ufas komandu.

Pēc ilgāka pārtraukuma "Dinamo" vārtus sargāja Mikaēls Telvists, kurš tika atzīts par labāko rīdzinieku rindās un atvairīja 32 metienus.

Pirms spēles

Līdz šim KHL regulārajā čempionātā "Dinamo" hokejisti vēl ne reizi nav izcīnījuši kaut vienu punktu spēlēs pret "Salavat Julajev". Un Ufasas komanda ir palikusi pēdējā no visām KHL vienībām, pret kuru rīdzinieki nav guvuši kaut punktu. "Dinamo" spēli aizvadīs spēcīgākajā sastāvā, ierindā nav tikai savainotais Rodrigo Laviņš.

1.periods

Abas komandas pirmo spēli pēc pārtraukuma spēli iesāka izmanīgi, izlūkojot viena otru, taču pamazām iniciatīvu pārņēma viesi, "Salavat Julajev", viņi arī pirmie izveidoja bīstamus momentus pie mūsu vārtiem.

Neskatoties uz piesardzīgo spēli pirmie vārtus tomēr guva dinamieši – ceturtās minūtes beigās Arvīds Reķis vidus zonā piespēlēja ripu uz priekšu, pats to uztvēra pie apmales, atdeva to Mārtiņam Karsumam, kurš pārspēja Ēriku Ersbergu – 1:0.

Pēc vārtu zaudējuma "Salavat Julajev" ļoti agresīvi metās uzbrukumā, īpaši izcēlās, protams, komandas rezultatīvākais spēlētājs Aleknsadrs Radulovs, kurš dalīja izcilas piespēles, taču tās, mums par laimi, netika pabeigtas ar tikpat precīziem metieniem pa vārtiem.

Perioda vidū Rīgas "Dinamo" nonāca skaitliskajā mazākumā, kad pret to pašu Radulovu divas soda minūtes nopelnīja Sandis Ozoliņš, taču šis mazākums rīdziniekiem gandrīz beidzās ar vārtu guvumu, kad Miķelis Rēdlihs uztvēra ripu savā aizsardzības zonā un kopā ar Lauri Dārziņu aizmuka līdz pretinieku vārtiem, taču Dārziņš īsti netrāpīja pa ripu, bija vietā gan ufiešu aizsargs, gan vārtsargs. Pēc šā momenta "Salavat Julajev" tā īsti vairs netika atpakaļ mūsu aizsardzības zonā un savu vairākumu nespēja izmantot.

14. minūtē "Dinamo" atkal nonāca skaitliskajā mazākumā, taču tas ilga tikai 14 sekundes, jo sekoja noraidījums arī "Salavat Julajev" rindās, un tam vēl viens, kas ļāva rīdziniekiem 11 sekundes spēlēt pieciem pret trim pretiniekiem. Vairākums mūsējiem izdevās aktīvs un daudzveidīgs, pa vārtiem meta gan Miķelis Rēdlihs, gan Lauris Dārziņš un Broks Troters, taču vēlreiz pārspēt Ersbergu neizdevās.

Sešas sekundes pirms perioda beigām viesi nopelnīja vēl vienu noraidījumu, kas nozīmē, ka otro trešdaļu Rīgas "Dinamo" iesāk skaitliskajā vairākumā.

2.periods

Otro periodu iesākuši, esot skaitliskajā vairākumā, pa īstam reālu vārtu gūšanas momentu Rīgas "Dinamo" nodemonstrēja 20 sekundes pirms vairākuma beigām, kad lielisku Broka Trotera piespēli nespēja apstrādāt Miķelis Rēdlihs.

Turpinājumā rīdzinieki spēlēja uzmanīgi, cenšoties nepieļaut kļūdas aizsardzībā, un ik pa brīžam aizskrienot līdz pretinieku vārtiem, taču arī Mikaēlam Telkvistam bija, ko darīt, un līdz 17. minūtei viņam izdevās atvairīt visus "Salavat Julajev" metienus. Šajā 17. Minūtē pretuzbrukumā devās viesi, Patriks Toresens no zilās līnijas piespēlēja Aleksandram Radulovam, kurš savukārt atdeva ripu Igoram Grigorenko, kurš ar asu metienu raidīja ripu vārtu augšējā stūrī, un Telkvists bija bezspēcīgs – 1:1.

18. minūtē Rīgas "Dinamo" vēlreiz nonāca skaitliskajā vairākumā, un rīdziniekiem pietika ar deviņām sekundēm, lai atkal izvirzītos vadībā – Broks Troters pēc iemetiena piespēlēja ripu pie zilās līnijas esošajam Sandim Ozoliņam, kurš to raidīja vārtos – 2:1.

19. minūtes beigās Arvīds Reķis devās uz noraidīto soliņu, un "Dinamo" pēdējo perioda minūti gandrīz izturēja, bet pēdējā sekundē Guntis Galviņš izmeta ripu no laukuma, saņemot vēl vienu noraidījumu, kas nozīmē, ka trešās trešdaļas pirmo minūti mājinieki aizvadīs trijatā pret pieciem "Salavat Julajev" spēlētājiem.

3.periods

Rīgas "Dinamo" neizturēja divu spēlētāju skaitlisko pārsvaru trešā perioda sākumā, un tika zaudēti otrie vārti, kad Aleksandrs Radulovs raidīja ripu vārtu augšējā stūrī – 2:2.

Perioda turpinājumā "Salavat Julajev" demonstrēja daudzveidīgu, ātru uzbrukuma hokeju, savukārt rīdzinieku spēle gan uzbrukumā, gan aizsardzībā kļuva arvien saspringtāka un bija acīmredzami, ka mūsējiem šī uzvara ir ļoti nepieciešama. Interesantus pretuzbrukumus izveidoja gan Marka Hartigana, gan Broka Trotera maiņas, taču Ēriks Ersbergs brīžiem demonstrēja fantastisku spēli "Salavat Julajev" vārtos.

16. minūtē Sandis Ozoliņš un Aleksandrs Svitovs izvicināja dūres un nopelnīja pa četrām soda minūtēm katrs, taču abu noraidījums neieviesa izmaiņas rezultātā, un spēles pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu – 2:2.

Pagarinājums

Pagarinājuma sākumā aktīvāk uzbruka rīdzinieki, taču uzvaras vārtus pēc elegantas ripas pieturēšanas un apvešanas guva Viktors Kozlovs "Salavat Julajev" labā. Sāpīgas zaudējums, bet Rīgas "Dinamo" saglabā cerības iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:
#79 Mikael Tellqvist (#31 Chris Holt);
#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Mark Hartigan - #43 Tomaš Surovy;
#8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs;
#15 Mārtiņš Karsums – #5 Jānis Sprukts - #75 Ģirts Ankipāns;
#6 Arvīds Reķis – #11 Kristaps Sotnieks;
#10 Lauris Dārziņš - #91 Brock Trotter – #19 Miķelis Rēdlihs;
#9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš;
#29 Ainārs Podziņš – #37 Robert Petrovicky – #23 Juris Štāls;
#44 Oskars Cibuļskis.

Ufas "Salavat Julajev" sastāvs spēlei:
#40 Erik Ersberg (#20 Vitalij Koļesņik);
#41 Patrik Toresen - #27 Igor Grigorenko - #47 Aleksandr Radulov;
#23 Miroslav Blatak - #4 Kiril Koļcov;
#32 Vjačeslav Kozlov - #42 Sergej Zinovjev - #91 Oļeg Saprikin;
#34 Vitalij Proškin - #63 Maksim Kondratjev;
#74 Aleksandr Pankov - #24 Pjotr Ščastļivij - #25 Viktor Kozlov;
#79 Dmitrij Kaļiņin - #70 Oļeg Tverdovskij;
#21 Jakub Klepiš - #15 Aleksandr Svitov - #10 Robert Nilsson;
#5 Mihail Grigorjev - #45 Andrej Kuteikin.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!