Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru ceturtajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas spēlē trešdien izcīnīja Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas izbraukumā ar 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) pieveica Magņitogorskas "Metallurg" vienību.

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām "Salavat Julajev" nostiprinājās vadībā ar rezultātu 3-1.

Rezultātu mača 11.minūtē atklāja "Salavat Julajev" norvēģu uzbrucējs Patriks Tūresens, bet 14.minūtē Tomašs Rolineks izlīdzināja rezultātu. Pēc 31 sekundes Miroslavs Blatjaks viesus atkal izvirzīja vadībā, bet otrās trešdaļas vidū Staņislavs Čistovs vēlreiz atjaunoja līdzsvaru rezultātā. Nepilnas trīs ar pusi minūtes vēlāk Vjačeslavs Kozlovs "Salavat Julajev" komandu vēlreiz izvirzīja vadībā un atlikušajā laikā mājiniekiem tā arī neizdevās atspēlēties, bet divas sekundes pirms mača beigām Aleksandrs Svitovs ripu raidīja tukšos vārtos.

Nākamais mačs, kas var būt arī pēdējais šajā sērijā, piektdien jau notiks Ufā.

Kā ziņots, Austrumu konferences pusfinālsērijā "Salavat Julajev" ar 4-1 pieveica līgas iepriekšējo divu sezonu čempionvienību Kazaņas "Ak Bars", bet "Metallurg" ar 4-3 pārspēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu Omskas "Avangard", kaut sērijas laikā zaudēja arī ar 1-3.

Jau vēstīts, ka Rietumu konferences finālsērijā Mitišču "Atlant" komanda tiekas ar Jaroslavļas "Lokomotiv". Šajā sērijā vadībā ar 3-1 atrodas "Atlant" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!