Foto: F64
Hokejists Kārlis Skrastiņš, kurš trešdien gāja bojā lidmašīnas avārijā pie Jaroslavļas kopā ar citiem komandas biedriem, ir piektais Latvijas sportists, kura dzīvība apraujas aviokatastrofā.

1950. gada 7. janvārī pie Sverdlovskas, tagadējās Jekaterinburgas, lidmašīnas katastrofā gāja bojā Latvijas hokejisti Harijs Mellups un Roberts Šūlmanis, kuri tobrīd pārstāvēja Maskavas VVS (Gaisa kara spēku) komandu.

1967. gadā lidmašīnas reisā Rīga - Liepājā, kas cieta avāriju pie Liepājas, atradās un gāja bojā pirmais Latvijas bokseris PSRS čempions Imants Enkūzis.

Savukārt 1973. gada 19. februārī nolaižoties Prāgas lidostā avarēja lidmašīna, kurā atradās PSRS jauniešu izlase, arī TTT komandas basketboliste Sandra Jostiņa.

Jau vēstīts, ka Krievijā trešdien nogāzusies pasažieru lidmašīna, kur atradās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlē arī Kārlis Skrastiņš.

No lidmašīnā esošajiem 45 cilvēkiem 37 bijuši hokejisti un komandas personāls, bet astoņi - apkalpes locekļi. Līdz šim ir atrasts 31 bojāgājušais.

Pēc lidostas pārstāvju neoficiāli žurnālistiem teiktā, lidmašīna paceļoties nobraukusi no skrejceļa, pacēlusies metru pusotru virs zemes, ar šasijām aizķērusi signālbāku un nogāzusies. Aviolaineris ietriecies signalizācijas ugunīs un iekritis grāvī Volgas upes krasta.

Laika apstākļi bijuši labi - skaidrs laiks ar nelieliem mākoņiem.

Pēc amatpersonu neoficiāli paustā, visticamāk, katastrofa notikusi tehnisku iemeslu dēļ. Tomēr Krievijas Federālajā aviācijas komitejā aģentūru "Interfax" informēja, ka pirms izlidošanas lidmašīna bijusi tehniskā kārtībā, kārtējā tehniskā apkope tai veikta 16.augustā Kazaņas aviorūpnīcā.

Avarējušais laineris ražots 1993.gadā.

Viena no spēcīgākajām KHL vienībām "Lokomotiv" ar šo lidmašīnu bija ceļā uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, kur ceturtdien bija paredzēta komandas šīs sezonas pirmā spēle ar vietējo klubu "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!