Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā trešdien kārtējo zaudējumun piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas, turpinot izbraukuma spēļu sēriju, Krievijas galvaspilsētā ar 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) piekāpās Maskavas "Spartak".

Pirmā perioda 13.minūtē rīdzinieku vārtsargu Krisu Holtu pārspēja Štefans Ružička, bet otrajā periodā Ivans Baranka un Jozefs Štumpels panāca 3:0.

Rīdziniekiem tā bija piektā neveiksme pēc kārtas un septītā sezonas astoņās spēlēs. Pēdējās 270 minūtēs Rīgas "Dinamo" ir guvuši tikai divus vārtus, bet visā sezonā astoņās spēlēs - tikai 14 vārtus, kas ir trešais sliktākais rādītājs visā līgā.

Pirms spēles

Abas komandas Rietumu konferences turnīra tabulā pirms šīs spēles šķir seši punkti – maskavieši, kuru rindās spēlē Latvijas līdzjutējiem labi zināmais Marsels Hosa, pēc astoņām spēlēm ar 11 punktiem ir astotie, bet "Dinamo" ar pieciem punktiem septiņās spēlēs ir 11.vietā.

Pirms šī mača Rīgas "Dinamo" savainoto sarakstā Reķim, Ankipānam un Meijam ir pievienojies arī uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš iepriekšējā spēlē guva ļoti smagu rokas lūzumu. Treneri ir pamainījuši pilnīgi visus uzbrucēju trijniekus pirmajā maiņā atkal spēlēs Ņiživijs, otrajā virknējumā pie Sprukta un Karsuma spēlēs Indrašis, trešajā maiņā pie Luceniusa un Cipuļa darbosies Bukarts, ceturtajā kopā ar Štālu būs Lundmarks un Melins, bet kā 13. uzbrucējs tiks pieteikts Podziņš.

Šodienas spēlei treneri pieteikuši sešus aizsargus un 13 uzbrucējus, tādēļ spēlei nemaz neģērbsies aizsargi Andersons un Krišjānis Rēdlihs.

1.periods

Pirmā trešdaļa iesākās ar Aleksandra Ņiživija metienu pa "Spartak" vārtiem un Miķeļa Rēdliha noraidījumu, bet nevienu īsti bīstamu momentu pie mūsu vārtiem mājinieki neizveidoja, un pēc Miķeļa atgriešanās laukumā Rīgas "Dinamo" sāka aktīvi uzbrukt Ivana Kasutina vārtiem.

Piektās minūtes sākumā "Dinamo" nonāca skaitliskajā vairākumā, daudz saspēlējās pretinieku aizsardzības zonā, taču izdarīja tikai pāris metienus pa vārtiem, kurus Kasutins atvairīja.

Līdz perioda vidum rīdzinieki ļoti aktīvi darbojās "Spartak" zonā un ne reizi vien bija iespējas atklāt spēles rezultātu, turklāt visām "Dinamo" maiņām, taču Kasutina darbība bija nevainojama.

11.minūtē iniciatīvu pārņēma mājinieki, un tas beidzās ar gūtiem vārtiem - Štefans Ružička izcīnīja ripu pie apmales un pats no pustālas distances meta pa Holta vārtiem un ripa caur kājsargiem ieslīdēja vārtos - 1:0.

Perioda turpinājumā atkal brāzmaini uzbruka "Dinamo", nonāca arī skaitliskajā vairākumā, taču tas, salīdzinot ar pirmo, bija neizteiksmīgs, ar neprecīzām piespēlēm, un divas vairākuma minūtes mūsu pirmās maiņas izpildījumā beidzās bez rezultāta, un pirmajā pārtraukumā ejot, "Spartak" joprojām atradās vadībā.

2.periods

Arī otrā trešdaļa iesākās ar noraidījumu rīdzinieku rindās, kad par pretinieka klupināšanu uz sodīto soliņu devās Oskars Cibuļskis un skaitlisko vairākumu "Spartak" šoreiz izmantoja - pirmais Ivana Barankas metiens trāpīja pa vārtu stabiņu, bet tad Jēkabs Rēdlihs netrāpīja pa viņa virzienā lidojošo ripu, tā izslīdēja starp aizsarga kājām pie Barankas un otrreiz slovāku uzbrucējs nekļūdījās - 2:0.

Otro vārtu zaudējums nedaudz samazināja rīdzinieku uzbrukumu degsmi, spēle pajuka, taču , taču ap sesto minūti atsākās presings pie "Spartak" vārtiem, taču Ivans Kasutins nekādi nebija pārspējams.

Retajā reizē tikuši laukā no savas aizsardzības zonas, maskavieši 10. minūtē guva jau trešos vārtus - tikko ieslidojis "Dinamo" zonā, Jozefs Štumpels kustībā spēcīgi met uz mūsu vārtu augšējo stūri - 3:0.

Pēc šā spēles momenta Peka Rautakallio nolēma mainīt vārtsargu, Krisa Holta vietā nāca Māris Jučers, kuru nekavējoties "pārbaudīja" pretinieku uzbrucēji, taču KHL debitants palika "sausā". Taču arī "Dinamo" spēle pazaudēja dzirksti un neatlaidību, un arvien nepatīkamāki uzbrukumi sekoja no "Spartak" puses.

15.minūtē maskavieši nonāca skaitliskajā mazākumā, taču izveidoja vienu no bīstamākajiem momentiem šai periodā pie mūsējo vārtiem, ja neskaita abus vārtu gūšanas brīžus, kad Ivana Barankas raidīto ripu knapi atvaira Jučers. Lieki piebilst, ka vairākums netika izmantots un Kasutins palika nepārspēts.

18. minūtē divas soda minūtes nopelnīja Džeimijs Lundmarks, bet arī "Spartak" nepalielināja savu pārsvaru, jo "Dinamo" vārtos teicami darbojās Jučers.

3.periods

Trešās trešdaļas toni noteica uz tablo esošais rezultāts - 3:0 "Spartak" labā. Maskavieši šo trešdaļu aizvadīja mierīgāk, taču arī Rīgas "Dinamo" centieni gūt vismaz kādus vārtus nebija tik dedzīgi kā pirmajā trešdaļā vai otrās sākumā - mūsējo spēlē tomēr bija jaušama zināma nolemtība, ko paspilgtināja kļūdas.

Ceturtās minūtes beigās divas soda minūtes nopelnīja Aleksandrs Komaristijs, taču vairākumu rīdzinieki aizvadīja nepārliecinoši un arī neprecīzi, turklāt Sandis Ozoliņš par bloķēšanu pats dabūja divas minūtes, atstājot komandu mazākumā un līdz ar to bez iespējas uzbrukt un kaut ko vēl mainīt spēles gaitā.

Perioda vidū komandas apmainījās uzbrukumiem, taču abi vārtsargi bija savās vietās. 15. minūtē "Dinamo" vēlreiz radās iespēja gūt vismaz "goda vārtus", kad noraidījumu nopelnīja Ivans Baranka, bet Miķelim Rēdliham metiena brīdī salūza nūja, Ozoliņa spēcīgo metienu no zilās līnijas Kasutins atvairīja, bet Laviņa metienu neitralizēja "Spartak" laukuma spēlētāji.

18.minūtē abpusējs noraidījums - nedraudzīgu vārdu apmaiņu veica Džeimijs Lundmarks un Štefans Ružička, un abi devās uz sodīto soliņa. Tad arī Mārtiņš Cipulis neizmantoja savu drošo iespēju gūt vārtus, kad Kasutins izslidoja no vārtiem, lai piespēlētu ripu gar apmali. "Spartak" vārtsargs nepamanīja aiz muguras Jāni Spruktu, kurš pārtvēra ripu un piespēlēja Cipulim, kurš neiemeta ripu tukšos vārtos. Tiesa, Kasutins jau centās ar nūju patraucēt mūsu uzbrucējam, un turpat klāt bija arī viens no "Spartak" spēlētājiem.

Ivans Kasutins šai spēlē atvairīja visus 38 rīdzinieku metienus pa saviem vārtiem, un arī "Dinamo" otrais vārtsargs Māris Jučers savā KHL debijas spēlē palika "sausā".

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis,#14 Jēkabs Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #2 Rodrigo Laviņš - #11 Kristaps Sotnieks.
Uzbrucēji: #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #19 Miķelis Rēdlihs, #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #70 Miks Indrašis, #21 Roberts Bukarts - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #23 Juris Štāls - #83 Jamie Lundmark - #22 Bjorn Melin, #66 Ainārs Podziņš.

Maskavas "Spartak" sastāvs

Vārtsargi: #37 Ivan Kasutin (#50 Aleksej Jahin).
Aizsargi: #33 Denis Bodrov - #3 Aleksandr Budkin, #7 Ivan Baranka - #61 Andrē Benua, #25 Denis Makarov - #23 Mihail Mamkin.
Uzbrucēji: #12 Anatoļij Ņikoncev - #22 Oļeg Gubin - #78 Aleksandr Komaristij, #14 Štefan Ružička - #19 Mihail Juņkov - #11 Mihail Žukov, #21 Aleksandr Juņkov - #15 Josef Stumpel - #81 Marcel Hossa, #69 Aleksandr Deņežkin - #71 Aleksej Zavaruhin - #17 Artjom Voroņin.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!