Foto: F64
Gada pēdējās dienās Špenglera kausa izcīņu Šveices pilsētā Davosā Rīgas ''Dinamo'' sāks Otrajos Ziemassvētkos pret Šveices vicečempioni Klotenes ''Flyers'', liecina turnīra organizatoru informācija.

"Dinamo" spēlēs Torriani grupā un 26. decembrī plkst. 16 pēc Latvijas laika aizvadīs pirmo spēli ar Klotenes komandu no Šveices. Šīs spēles zaudētāji 27. decembrī tiksies ar Volfsburgas "Grizzly Adams" no Vācijas, bet uzvarētāji - 28. decembrī. Otrajā - Katini grupā spēlēs "HC Davos", Ostravas "HC Vitkovice Steel" no Čehijas un no Eiropas klubos spēlējošajiem kanādiešiem sastādītā izlase.

Otro gadu pēc kārtas turnīrā startēs nevis piecas, bet sešas komandas. Priekšsacīkstēs no 26. līdz 28. decembrim komandas sadalītas divos trijniekos, kas nosaukti šveiciešu hokeja leģendu Bibi Torriani un Hansa Katini vārdos. Otro un trešo vietu ieguvējas grupās 29. decembrī sacentīsies par vietu pusfinālā 30. decembrī, kur vietu būs garantējušas abas uzvarētājas. Pusfināla uzvarētāji 31. decembrī spēlēs finālā.

Špenglera kausa izcīņas dēļ "Dinamo" pēc 22. decembra spēles viesos Minskā nākamais mačs būs jāaizvada tikai 5. janvārī savā laukumā, kad pretiniekos būs Maskavas "Spartak".

Turnīrs Davosā notiek kopš 1923.gads.

Pēdējos trīs gados Špenglera kausā uzvarējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas - 2008.gadā Maskavas "Dinamo", 2009.gadā Minskas "Dinamo", bet 2010.gadā Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!