Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Gandrīz trīs mēnešus pēc nominēšanas 2010.gada rīdzinieka balvu trešdien saņems Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs trešdien pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēles starp Rīgas "Dinamo" un Ufas "Slaavat Julajev" "Arēnā Rīga" pasniegs Šupleram balvu.

Pagājušajā nedēļā portāls "Delfi" informēja, ka Šuplers joprojām nav saņēmis Gada rīdzinieka balvu, bet vēlāk Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstave Anna Kononova pavēstīja, ka balvu paredzēts pasniegt šonedēļ pirms kādas no pēdējām trijām Rīgas "Dinamo" spēlēm KHL regulārajā čempionātā. Kādēļ balva netika pasniegta gandrīz trīs mēnešu laikā, Kononova nemāceja skaidrot.

Rīgas Dome par titula piešķiršanu Šupleram paziņoja 17.novembrī, bet 18.novembrī - Latvijas Neatkarības proklamēšanas gadadienā – Rīgas Domes svinīgajā sēdē bija plānots apbalvot "Gada rīdzinieku 2010". Tā kā Rīgas "Dinamo" tajā laikā aizvadīja spēles izbraukumā, Šuplers uz svinīgo sēdi nevarēja ierasties, taču arī viņa vietā neviens no "Dinamo" komandas apbalvojumu nav saņēmis.

Rīgas Domes informācija gan liecina, ka svinīgajā sēdē bija plānots pasniegt arī Atzinības rakstus arī citiem Gada rīdziniekam pieteiktajiem kandidātiem. Atzinības rakstus svinīgajā domes sēdē pasniedza Rīgas Doma kora skolas direktoram Jānim Erenštreitam, novērtējot viņa mūža ieguldījumu Rīgas kultūras dzīvē; Mārtiņam Dambergam un Kārlim Dambergam – par Rīgas kultūrvides uzturēšanu, atjaunojot Kalnciema ielas koka apbūvi; Mārim Martinsonam – par Rīgas popularizēšanu kino nozarē.

Konkursa nolikums paredz, ka par Gada rīdzinieku var būt "persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, neatkarīgi no valsts piederības, tautības un nozares, kurā tā darbojas. Balvas saņēmējam ar savu talantu un darbu ir jāveicina Rīgas atpazīstamība, jāpievērš sabiedrības uzmanība Latvijas galvaspilsētai".

Vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bez domes priekšsēdētāja un viņa vietnieka ir arī Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts, mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis, pilsētas arhitekts Jānis Dripe, sociologs Arnis Kaktiņš, žurnālisti Ina Oškāja un Viesturs Serdāns un citi sabiedrības pārstāvji.

Iepriekš Gada rīdzinieka balva ir piešķirta kordiriģentam Mārim Sirmajam un režisoram Alvim Hermanim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!