Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā sestdien triumfēja Ufas "Salavat Julajev" komanda.

Finālsērijas piektajā mačā "Salavat Julajev" savā laukumā pieveica Mitišču "Atlant" ar 3:2 (1:0, 0:0, 2:2), kas sērijā līdz četrām uzvarām deva panākumu ar 4-1.

Spēles rezultātu astotajā minūtē atklāja "Salavat Julajev" hokejists Andrejs Taratuhins, bet nākamie vārti tika gūti vien 44.minūtē, kad Jans Mareks rezultātu izlīdzināja.

54.minūtē "Atlant" hokejisti palika mazākumā un minūti vēlāk Andrejs Kutejkins vēlreiz vadībā izvirzīja Ufas klubu, turklāt vēl pēc pusotras minūtes Aleksandrs Svitovs panāca arī 3:1. Pēc notikušā "Atlant" metās uzbrukumā un jau 26 sekundes vēlāk Aleksejs Gluhovs samazināja rezultāta starpību līdz 2:3. Tomēr atlikušajā laikā visi izmisīgie Mitišču kluba uzbrukumi bija neveiksmīgi.

Par Gagarina kausa labāko spēlētāju tika atzīts "Atlant" komandas vārtsargs Konstantīns Baruļins. Šajā mačā Baruļins atvairīja 23 no 26 pretinieku metieniem.

Vairāk metienus šajā mačā izdarīja tieši "Atlant" hokejisti, tomēr Ufas kluba vārtsargs Ēriks Ersbergs tika galā ar 33 no 35 metieniem.

Kā ziņots, pirmajā mačā "Salavat Julajev" uzvarēja pagarinājumā ar rezultātu 2:1, otrajā spēlē Ufas klubs bija pārāks ar 3:1, trešajā cīņā "Salavat Julajev" svinēja panākumu ar 3:2, bet ceturtajā spēlē pie pirmās uzvaras tika "Atlant" vienība, kas bija pārāka ar 4:0.

Gagarina kausa Austrumu konferences finālsērijā "Salavat Julajev" ar 4-3 uzvarēja Magņitogorskas "Metallurg" vienību, bet "Atlant" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-2 apspēlēja Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistus.

Pirmajās divās KHL sezonās bija triumfējusi Kazaņas "Ak Bars" komanda, kas šoreiz Austrumu konferences pusfinālsērijā piekāpās tieši "Salavat Julajev" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!