Foto: DELFI

Mediju grupa "Modern Times group" (MTG) trešdien paziņoja, ka "Viasat Broadcasting" ir pagarinājis līgumu ar Kontinentālo hokeja līgu (KHL) par televīzijas un interneta tiesību iegādi Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kamēr Latvijas televīzija (LTV) par translāciju tiesībām atbildi vēl nav saņēmusi.

Kā informēja MTG pārstāvji, "Viasat Broadcasting" ir iegādājies ekskluzīvas KHL translāciju tiesības Latvijā uz nākamajām trijām sezonām. Vienošanās ir panākta ar KHL Mārketinga nodaļu, ar tās aģentūras "UFA Sports" starpniecību.

Tikmēr LTV pagaidām nav saņēmusi atbildi – ne noliedzošu, ne apstiprinošu. "Esam KHL izteikuši savu piedāvājumu un gaidām atbildi. Esam gatavi rādīt Rīgas "Dinamo" spēles", portālam "Delfi" atklāja LTV sporta raidījumu producents Andris Ušackis.

Pagājušajā sezonā "Viasat" translēja KHL spēles, arī Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" mačus, bet LTV nodrošināja "Dinamo" spēļu tiešraidi un signālu no Rīgas kluba mājas spēlēm.

Ušackis piebilda, ka parasti skaidrība ir bijusi jau jūnijā vai jūlijā, bet tad tagad ir augusta vidus, sezona tūlīt sākas, bet atbildes vēl neesot.

Tikmēr "Viasat" Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" mājas spēles tiešraidē pārraidīs vienā no populārākajiem Latvijas izklaides kanāliem TV6. Tas esot pieejams vismaz 85% Latvijas iedzīvotāju visos Latvijas televīziju operatoru piedāvājumos. Rīgas "Dinamo" izbraukuma spēles būs skatāmas tiešraidē "Viasat Sport Baltic" vai kanālā TV6.

"Šis ir vēl viens milzīgs "Viasat" solis attīstībai Baltijas valstīs, kad tiek pagarinātas un paplašinātas translācijas tiesības tik iecienītajam sportam," teica MTG vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš. "Mēs vienmēr esam tiekušies sniegt saviem skatītājiem labākos sporta notikumus un hokejs ir neticami populārs visās Baltijas valstīs, bet KHL ir stiprākā Eiropas līga. Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ir augstas raudzes sporta komanda, kura rezultātus ir sasniegusi ar nemainīgi spēcīgo sniegumu līgā."

"Viasat Broadcasting" lielākajā sporta kanālā "Viasat Sport Baltic" skatītājiem visās Baltijas valstīs piedāvās sekot vairāk nekā 180 Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēm ik sezonu. Šo spēļu sarakstā ietilpst KHL regulārā sezona, izslēgšanas spēles un finālsērija, kas tiks nodrošinātas Latvijā ar komentāriem latviešu valodā.

Tāpat būs iespēja vērot Visu Zvaigžņu spēli un citus KHL klubus, kuros piedalās Latvijas hokejisti – kā Kazaņas "Ak Bars" ar Lauri Dārziņu, Jaroslavļas "Lokomativ" ar Miķeli Rēdlihu, Omskas "Avangard" ar Georgiju Pujacu, Maskavas "CSKA" ar Jāni Spruktu. "Viasat" un KHL vienošanās paredz, ka spēļu skaits, kas tiks pārraidītas sezonas laikā latviešu valodā, pieaugs vismaz par 50%. "Viasat" KHL spēļu translācijas tiesības pieder kopš 2009.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!