Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas izbraukumā ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai.

Šajā mačā uzvarētājiem divus vārtus guva Jevgēņijs Kuzņecovs, kurš vienu reizi "Dinamo" vārtsargu Maiklu Gārnetu pārspēja, spēlējot mazākumā, bet vēl vienu reizi - realizējot soda metienu.

Tikmēr Maskavas "Dinamo" rindās goda vārtus guva Deniss Kokarevs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā tagad Maskavas "Dinamo" komanda ar 85 punktiem 50 spēlēs saglabāja otro vietu, bet tikpat punktu ir arī zemāk esošajām Mitišču "Atlant" un Sanktpēterburgas SKA vienībām. "Atlant" hokejisti gan nevar apdzīt Maskavas klubu, jo spēlē citā divīzijā, bet sezonas noslēgumā pirmās divas vietas konferencē ieņems divīziju spēcīgākās komandas.

Tikmēr septītajā vietā konferencē ar 74 punktiem 50 spēlēs atrodas Latvijas klubs Rīgas "Dinamo". Otrdien pie uzvaras tika Rīgas kluba konkurenti Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) izbraukumā pieveica Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību. Tagad "Torpedo" ar 70 punktiem 50 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē.

Citā mačā uzvaru izcīnīja Latvijas aizsarga Māra Jasa pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komanda, kas ar 7:5 (2:2, 2:2, 3:1) savā laukumā pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību.

Tomēr Jass šajā mačā laukumā nedevās.

Šajā mačā "Neftehimik" vienībā divus vārtus guva Dmitrijs Makarovs, bet "Lokomotiv" labā ar diviem vārtiem izcēlās Karels Rahuneks.

Austrumu konferencē "Ņeftehimik" ar 51 punktu 50 spēlēs saglabāja astoto vietu, tomēr garantēja vietu izslēgšanas spēlēs. Jau iepriekš no šīs konferences vietu Gagarina kausā bija garantējušas arī Ufas "Salavat Julajev", Omskas "Avangard", Kazaņas "Ak Bars", Magņitogorskas "Metallurg", Hantimansijskas "Jugra", Novosibirskas "Sibirj" un Astanas "Baris" komandas.

Kā zināms, pēc 54 regulārā čempionāta spēlēm Gagarina kausa izcīņai kvalificēsies astoņas spēcīgākās konferences komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!