Foto: EPA/LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Maskavas "Dinamo", kuru trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, pastiprinājusi sastāvu ar pazīstamo slovāku uzbrucēju Miroslavu Šatanu, vēsta interneta portāls "sports.ru".

Tiek ziņots, ka bez Šatana vienībai pievienojies arī aizsargs Jevgēņijs Koroļevs, kurš līdz šim spēlēja citā KHL komandā Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

36 gadus vecais Šatans šo sezonu iesāka Slovākijas čempionāta komandā Bratislavas "Slovan", kuras rindās desmit spēlēs guva desmit vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Koroļevs "Torpedo" rindās šosezon piedalījies 31 spēlē, vienu reizi gūstot vārtus un izceļoties ar deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Savas karjeras laikā Šatans aizvadījis 1050 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur pārstāvēja piecas dažādas komandas, gūstot 363 vārtus un izdarot 372 rezultatīvas piespēles.

1993.gadā viņu NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 111.numuru izvēlējās Edmontonas "Oilers".

2009.gadā Šatans kopā ar Pitsburgas "Penguins" hokejistiem kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

Savukārt Slovākijas izlases rindās Šatans ir piedalījies četrās ziemas olimpiskajās spēlēs un kā izlases kapteinis pasaules čempionātos izcīnījis divas sudraba un pa vienai zelta un bronzas medaļām.

Slovākijas izlases rindās uzbrucējs 116 spēlēs guvis 69 vārtus.

Maskavas "Dinamo" komandu piemeklējusi smaga traumu epidēmija un tā jau ir piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas.

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā patlaban Maskavas "Dinamo" ar 74 punktiem 40 spēlēs atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!