Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 5. maijā Vecpiebalgā noslēdzies viens no interesantākajiem un skaistākajiem tautas velobraucieniem Latvijā – Sport 2000 Tautas velobraucienu "Apkārt Piebalgas ezeriem", kas bija arī sacensību seriāla "SportLat Balva 2012" 5.posms, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Velobrauciens notika jau septīto reizi, kas ik gadus vienuviet pulcē vairākus simtus velobraucējus - profesionāļus un amatierus.

Dalībniekiem tika piedāvātas divas atšķirīga garuma distances: 50 kilometru un 35 kilometru garas distance. Bez tam sacensību starta vietā pie Vecpiebalgas kultūras nama notika arī bērnu sacensības trīs dažādās vecumam atbilstoša garuma distancēs.


50 kilometru distancē pirmo vietu vīriešu konkurencē dalīja Raivis Ritums (X Sports Cycling team) un Arnis Pētersons (ZZK - Cēsis), bet sieviešu konkurencē – Inese Zvirgzdiņa (PSK Skanste/ MySport). Otrajā vietā vīriešu konkurencē ierindojās Oļegs Meļehs (TREK -PHILIPS) un Martiņš Blūms (ZZK- Cesis), bet trešajā Raivis Zīmelis (TREK -PHILIPS). Savukārt no sievietēm otrā bija Jeļena Dovgaļuka (Veloclub), bet trešā finišēja Līga Glāzere (Radi un Draugi).
35 km distancē pirmo vietu vīriešu konkurencē ieguva Renats Lapacinskis, bet sieviešu konkurencē – Ulla Trukšāne (Salapsils Zīriņi/RRS).

Voldemāra Cīruļa piemiņas kausu starp labākajiem Vecpiebalgas zēniem izcīnīja Toms Budrēvics.

Finišā visiem dalībniekiem bija iespēja baudīt kopīgu putras ēšanu, savukārt sacensību nobeigumā norisinājās uzvarētāju apbalvošana. Vērtēšana sacensībās notika pa vecuma grupām sievietēm un vīriešiem. Godalgotās vietas tika apbalvotas.

Sacensības organizēja sporta pasākumu rīkotājs Biedrība Sporta klubs "SportLat" sadarbībā ar Vecpiebalgas novada domi.

Nākamais velobrauciena pasākums norisināsies 22. jūlijā Ikšķilē – SPORT 2000 Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras tautas velobrauciens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!