Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 4.februārī, Vecpiebalgā paredzētās ikgadējās slēpošanas sacensības "Apkārt Alaukstam" atceltas slikto laika apstākļu dēļ, informē sacensību rīkotāji.

Saistībā ar izveidojušos situāciju ar šā gada vēlo ziemas iestāšanos, kā arī ar pašreizējo situāciju slēpojuma "Apkārt Alaukstam" distancēs, organizētāji "Alpha Baltic Sport" sadarbībā ar sporta klubu "Alauksts" ir pieņēmuši lēmumu atcelt 2012.gada slēpojumu.

"Šogad diemžēl ilgi gaidītā ziema iestājās ļoti vēlu, turklāt esošie laikapstākļi ir ļoti nepastāvīgi. Šobrīd distancē ir vairākas kritiskas vietas, kas virzās gar ezera krastu: tās ir applūdušas un ļoti bīstamas, kā rezultātā, domājot par dalībnieku drošību, mēs nevaram atļauties riskēt. Līdz ar to mēs esam spiesti pieņemt šo smago lēmumu un atcelt ikgadējo slēpojumu "Apkārt Alaukstam"," stāsta organizatoru pārstāvis Kaspars Tupiņš.

"Lai arī sniega ir pietiekoši, tomēr vairākas vietas trasē virzās pār purvainu apvidu, kas dēļ rudens lietavām joprojām slēpotājiem ir neizbraucams. Pieļāvām arī otru variantu: finišu veidot pār Alauksta ezeru, bet tā kā tas ir tikai nesen aizsalis, tad tas nav pieļaujams no drošības viedokļa. Mūsu prioritāte ir slēpojuma kvalitāte, tādēļ šogad diemžēl slēpojums ir jāatceļ. Līdz šim objektīvu iemeslu dēļ "Apkārt Alaukstam" nebija noticis trīs reizes, tomēr ceram, ka nākamgad tiksimies slēpojumā, finišējot ar smaidu un lieliskā garastāvoklī," saka viens no šī slēpojuma tradīcijas dibinātājiem Aivars Avens.

Pērn Vecpiebalgā norisinājās jau XXII slēpojums "Apkārt Alaukstam", kurā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – vairāk nekā 2400 slēpot gribētāju. 2011.gadā 42 km sporta distanci atklāja "Euroloppet" komisāri Freds Noiners (Fred Neuner) un Kristians Šnīrsmeijers (Christian Schniersmayer). Šajā distancē kopumā startēja aptuveni 400 slēpotāju, tostarp gan mūsu tuvāko kaimiņvalstu (Lietuva, Igaunija un Krievija) pārstāvji, gan arī dalībnieki no Ukrainas, Somijas, Vācijas, Itālijas un pat Jaunzēlandes.

Organizētāji visiem, kuri jau reģistrējušies dalībai sacensībās "Apkārt Alaukstam", piedāvā pārcelt dalības maksu uz kādu no vasaras maratonu distancēm – šosejas riteņbraukšanas velomaratonu, skrituļslidošanu, kalnu divriteņu sacensībām vai skriešanas pusmaratonu vai arī uz 2013.gada slēpojumu "Apkārt Alaukstam", vai arī piedāvā iespēju saņemt atpakaļ iemaksāto dalības maksu.

2011.gada un 2010.gada slēpojuma "Apkārt Alaukstam" fotogalerijas


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!