30. Tartu velomaratonam "Tartu Rattaralli" , kas ir viens no lielākajiem amatieru riteņbraukšanas pasākumiem Eiropā, ir pieteikušies vairāk kā 4000 dalībnieki, portālu "Delfi Sports" informēja sacensību rīkotāji.

Puse no dalībniekiem ir izvēlējušies garāko – 135 km distanci, bet otra puse startēs 65 km distancē. Sacensības notiks šajā nedēļas nogalē, 29. maijā.

"Pirmajā "Tartu Rattaralli" finišēja 362 dalībnieki, tā kā var teikt, ka sacensības ir nozīmīgi augušas, jo šogad dalībnieku skaits ir desmitkāršojies," uzsver sacensību direktors Indreks Kelks.

Pirmais Tartu velomaratons pirms 30 gadiem notiks 46,7 km garā trasē. "Svētdien dalībnieki startēs daudz garākās distancēs. Toreiz, 1982. gadā, nebijām pārliecināti, vai cilvēki vēlēsies braukt vairāk kā 50 kilometrus, bet tagad mēs zinām, ka tā nav problēma," saka Kelks.

Pirmajā Tartu velomaratonā sieviešu konkurencē uzvarēja vēlākā olimpiskā un pasaules čempione Ēriak Salumē.

30. Tartu velomaratons ir viens no trim "Estonian Cycling Weekend 2011" pasākumiem. Riteņbraukšanas nedēļas nogalē ir iekļautas trīs sacensības – pirmās notiks piektdien, velobrauciens no Tallinas uz Tartu. Otrās notiks sestdien Tartu pilsētā. Abās pirmajās sacentīsies profesionāli velosportisti, bet "Tartu Rattaralli" ir pieejams ikvienam velobraucējam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!