Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 1.jūlijā, ar startu Smiltenes apkaimē sāksies gada lielākās Latvijas orientēšanās sacensības "Kāpa 2011" - trīs dienas tajās vairāk kā 1400 orientieristi no 10 valstīm sacentīsies gandrīz 60 dažādās grupās, informē Latvijas Orientēšanās federācijas preses dienests.

Sacensībām pieteikušies daudz kaimiņvalstu sportistu – lietuviešu un igauņu, kā arī orientieristi no ziemeļvalstīm. Tālākā valsts, no kuras sportisti ieradīsies uz sacensībām "Kāpa 2011", ir Spānija.

Lielais ārvalstu dalībnieku skaits skaidrojams ar sacensību nozīmīgumu – sacensību pirmās dienas rezultāti elites grupās tiks iekļauti Starptautiskās Orientēšanās federācijas (IOF) veidotajā elites sportistu pasaules rangā, savukārt otrā un trešā diena būs arī EST-LAT Orientēšanās līgas posmi.

EST-LAT Līgas uzvarētāji tiks noteikti, summējot 12 labāko startu koeficientus, vienādas punktu summas gadījumā ņemot vērā nākamo labāko koeficientu. Pēc divām sacensību kārtām elites grupā līderos gan Igaunijas, gan Latvijas orientieristi: Aija Skrastiņa no Latvijas S21 grupā (OK "Briksnis") un Timo Silds no Igaunijas V21 grupā (OK "Võru").

Kā atzīst Latvijas izlases dalībnieks un viens no elites grupas līderiem Edgars Bertuks, galvenie favorīti vīriešu elites grupā līdz ar viņu sacensībās "Kāpa 2011" varētu būt Latvijas izlases dalībnieki Mārtiņš Sirmais un Kalvis Mihailovs, kā arī brāļi no Zviedrijas Jespers un Jerkers Līseli. Par medaļām noteikti gatavi cīnīties arī brāļi Lauri un Timo Sildi no Igaunijas.

Smiltenes iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti sekot līdzi arī sacensību ietvaros notiekošajam orientēšanās sprintam, kurā sportisti būs redzami Smiltenes pilsētas ielās. Sprintam starts tiks dots sestdien, 18:00 stadionā pie Tepera ezera.

EST-LAT Orientēšanās līga izveidota projekta EU 34861 "Est-O-Lat league" ietvaros partnerībā ar Igaunijas Orientēšanās federāciju. Tā galvenais mērķis ir atjaunot orientēšanās sporta tradīcijas un nodrošināt sporta veida ilgtspēju projekta teritorijā, izveidojot Igaunijas - Latvijas orientēšanās līgu. Līgas ietvaros sacensības trīs disciplīnās: SkiO, MTBO un FootO. Līgas kopvērtējuma uzvarētāji tiek noteikti katrā disciplīnā atsevišķi un tiek apbalvoti pēdējās disciplīnas sacensībās attiecīgajā sezonā. FootO tiek apbalvoti seši labākie elites grupu uzvarētāji un trīs labākie pārējo grupu uzvarētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!