Neveiksmīgi Pasaules kausa otro posmu piektdien uzsāka arī Latvijas biatlonisti, no kuriem nevienam neizdevās iekļūt starp labākajiem 60 sportistiem 10 kilometru distancē un kvalificēties iedzīšanas distancei.

Labākais no Latvijas sportistiem bija Jānis Pleikšnis, kurš ieņēma 71.vietu. Andrejs Rastorgujevs ieņēma 95., Ilmārs Bricis – 97., bet Edgars Piksons – 108.vietu.

Posmā dominēja Norvēģijas, Krievijas un Austrijas biatlonisti, kuri ieņēma visas pirmās deviņas pozīcijas. Sacensībās uzvarēja leģendārais Ūle Einars Bjērndalens, kuram tas bija 90.panākums Pasaules kausa posmos. Tikai 6,7 sekundes viņam zaudēja krievs Nikolajs Kruglovs, bet abi pirmo vietu ieguvēji šaušanā bija precīzi.

Pa vienai kļūdai šaušanā pieļāva divi citi Krievijas biatlonisti Jevgeņijs Ustjugovs un Maksims Čudovs, kuri Bjērndalenam zaudēja attiecīgi tikai 10,1 un 13,6 sekundes.

Pleikšnis šaušanā pieļāva vienu kļūdu (+2:20,1 minūtes), Rastorgujevs – trīs kļūdas (+3:10,5 minūtes), Bricis – četras (visas otrajā šautuvē, +3:13,4 minūtes), bet Piksons – trīs kļūdas (+3:56,5 minūtes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!