Foto: LETA
Latvijas pieredzējušais biatlonists Ilmārs Bricis 41 gada vecumā izlēmis beigt profesionālā sportista gaitas, vēsta portāls "Sporta Avīze+".

Tagad Bricis sāks trenera karjeru un strādās par Lietuvas sieviešu izlases galveno treneri.

Bricis atzina, ka galvenais iemesls sportista karjeras beigšanai esot finanses.

"Latvijas Biatlona federācija (LBF) nākamajā sezonā man solīja nodrošināt 120 latu mēnesī un 1000 patronas, ar ko pietiek tikai kādiem septiņiem treniņiem," portālam "Sporta Avīze+" atzina Bricis. "Gada laikā normāla komanda ir principā likvidēta."

Bricis gan pieļauj iespēju, ka viņš varētu noslēpot vienu stafetes posmu nākamās sezonas Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā, lai Latvijas izlase iegūtu maksimāli daudz punktu Nāciju kausa ieskaitē.

"Tomēr tas arī viss," izteicās Bricis.

Kā ziņots, vēl jūlija sākumā LBF prezidents Jānis Bērziņš laikrakstam "Diena" atklāja, ka Bricis nākamajā sezonā startēs Pasaules kausa izcīņas sacensībās.

"Rakstisku apstiprinājumu no sportista neprasām. Mums ir, tā teikt, džentelmeņu vienošanās, un jādomā, ka Ilmārs to pildīs," toreiz izteicās Bērziņš.

Tikmēr pats Bricis iepriekš bija izteicies, ka, lai viņš nākamajā sezonā startētu, jānotiek brīnumam.

Jau vēstīts, ka LBF ne Bricim, ne arī citiem sportistiem nevar garantēt apstākļus, kas tos ievērojami pietuvinātu cīņai par augstām vietām.

"Nav mums tādu finansiālo resursu, taču ar munīciju un citām pašām nepieciešamākajām lietām sportistus varam nodrošināt," jūlija sākumā atzina Bērziņš.

LETA jau ziņoja, ka Bricis martā aizvadītajā pasaules čempionātā bija vecākais dalībnieks, tomēr, neskatoties uz to, viņš desmit kilometru sprinta sacensībās izcīnīja 20.vietu. Tik augstu rezultātu viņš aizvadītajā sezonā nebija sasniedzis arī Pasaules kausa posmos.

Bricis savas karjeras laikā ir izcīnījis divas bronzas medaļas pasaules čempionātos, tomēr pēdējā no tām bija vēl 2005.gadā Hohfilcenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!