Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas biatlonists Edgars Piksons sestdien izcīnīja astoto vietu pasaules čempionāta 10 kilometru sprinta sacensībās, kas notiek Hantimansijskā.

Tikmēr vēl viens Latvijas sportists Ilmārs Bricis sacensības noslēdza augstajā 20.vietā.

Piksons un Bricis divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu. Uzvaru izcīnīja vācietis Ārnds Peifers, Piksons viņam zaudēja 42,9 sekundes, bet Bricis - minūti un 16,3 sekundes.

Bricis šosezon Pasaules kausa posmos nebija izcīnījis tik augstu rezultātu, bet Piksonam līdz šim karjerā izcīnīta augstākā vieta Pasaules kausa posmos bija 34.

Piksons uzrādīja 11.labāko slēpošanas ātrumu, bet Bricis slēpošanā bija 24.ātrākais.

Vēl viens Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs divās šaušanās pieļāva četras kļūdas un finišēja 66.vietā, neiegūstot iespēju svētdien startēt 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās. Peiferam Rastorgujevs zaudēja trīs minūtes un 5,8 sekundes.

Labāko simtniekā izdevās iekļūt jaunajam Tomam Praulītim, kurš divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu, Peiferam zaudēja četras minūtes un 26,1 sekundi, un ierindojās 95.vietā.

Piksons un Bricis iekļuva to 60 sportistu vidū, kas kvalificējās svētdienas iedzīšanas sacensībām.

Kā ziņots, čempionāts ceturtdien sākās ar jaukto stafeti. Tajā uzvarēja Norvēģija, bet Latvijas sportisti Līduma, Juškāne, Bricis un Piksons tika apdzīti par apli un palika bez rezultāta. Latvijas komanda tika klasificēta 18.vietā 26 komandu konkurencē.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 13.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!