Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja izlase jaunajā sezonā Pasaules kausa posmos plāno startēt ar trīs ekipāžām gan divniekos, gan četriniekos, kas nav bijis vismaz pēdējos desmit gadus.

Kā portālam "Delfi Sports" teica Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) viceprezidents Zintis Ekmanis, bobslejisti Sanda Prūša vadībā cītīgi trenējas un viss noritot pēc ieplānotā grafika. Ar trīs ekipāžam gan divniekos, gan četriniekos Latvija nav startējusi vairāk nekā desmit gadus. Ekmanis nemācēja teikt, kad pēdējo reizi braukuši trīs Latvijas četrinieki, taču, pēc viņa teiktā, tas varēja būt 90.gadu vidū.

"3.oktobrī sāksim nākamo treniņnometni. Trenēsimies Latvijā, jo tagad arī Siguldā ātri uzlej ledu un var trenēties," skaidro Ekmanis. "Jāatzīst, ka bobslejistu atlases mači bijuši ražīgi, jo treniņos ir pat 20 cilvēki, ko es neatceros, kad tā ir bijis. Savukārt tie, kas pirms diviem gadiem atnāca, ir ļoti progresējuši, kas vieš cerības pirms jaunās sezonas."

Pēc Pasaules kausa noteikumiem, Latvija ir to valstu starpā, kas var startēt gan divniekos, gan četriniekos ar trīs ekipāžām. Lai gan tas ir arī papildus finansiālais slogs, LBF plāno izmantot šo iespēju un Latvija startēs pilnā sastāvā.

"Vienam četriniekam vēl gan jākvalificējas, jāizbrauc tas noteiktais trašu skaits, bet to mēs izdarīsim Eiropas kausos. Tā kā var teikt, ka Pasaules kausos brauksim pilnā sastāvā," gandarījumu neslēpj Ekmanis.

Ekmanis piebilda, ka šosezon iespēju robežās plānots startēt visos posmos, arī Ziemeļamerikā, jo februārī pasaules čempionāts notiks Leikplesidā.

Latvijas piloti Pasaules kausa posmos būs Edgars Maskalāns, Oskars Melbārdis un Uģis Žaļims. Stūmēju sastāvā, pēc Ekmaņa teiktā, "negatīvas" izmaiņas nav notikušas un visi pērnās sezonas stūmēji turpina sportot.

2011.gada Pasaules kausa jaunā sezona sāksies decembra pirmajā nedēļā ar sacensībām Īglsā (Austrijā). Pasaules kausa sezonā būs astoņi posmi (pēdējie divi februārī Kanādā), bet sezona noslēgsies ar pasaules čempionātu Leikplesidā no 13.-26.februārim.

Pagājušajā sezonā, startējot tikai Pasaules kausa posmos Eiropā, divniekos Maskalāns ieņēma 16.vietu, bet Melbārdis – 20.vietu. Savukārt četriniekos Maskalāns bija 14.vietā, bet Melbārdis – 25.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!