Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja komanda visu sezonu tomēr brauks ar divām četrinieku ekipāžām, nevis trim, kā bija prognozēts iepriekš, portālam "Delfi" pastāstīja Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) viceprezidents Zintis Ekmanis.

Latvijas bobslejistu sasniegumi ļāva šai sezonai pieteikt trīs ekipāžas gan divniekos, gan četriniekos. Tomēr, lai varētu startēt četriniekos trīs ekipāžas, pilotam Uģim Žalimam vajadzēja izbraukt divās trasēs. Eiropas kausa pirmajā posmā Austrijā, Īglsas trasē, Žaļims to izdarīja, taču otrajā posmā Kēnigzē pirmajā braucienā bobā neieleca viens no stūmējiem un četrinieks tika diskvalificēts.

Līdz ar to Žaļims neizpildīja nepieciešamo kvalifikāciju un vēl nedrīkst startēt Pasaules kausa posmos ar četriniekiem. Tādējādi divniekos un četriniekos šosezon startēs Edgara Maskalāna un Oskara Melbārža ekipāžas, bet Žaļims brauks tikai divniekos.


Kā skaidroja Ekmanis, lai Žaļims varētu izpildīt normatīvu, viņam vajadzētu doties uz kādu no Eiropas posmiem, līdz ar to vajadzētu grozīt sezonas plānus, kas saistīts ar bobu transportēšanu un vēl vairākām niansēm. Konsultējoties ar komandas galveno treneri Sandi Prūsi nolemts, ka šosezon Latvija brauks ar diviem četriniekiem.

"Varbūt arī labāk, jo lielāka konkurence stūmējiem būs, varēsim variēt ar sastāvu," teica Ekmanis.

Ekmanis vēlreiz apliecināja, ka Latvijas bobslejisti pirms sezonas ir sasnieguši labu fizisko kondīciju un Pasaules kausa posmos iesaistīsies cīņā par godalgotām vietām. "Par trijnieku mēs cīnīsimies, bet sešiniekā mums vajadzētu iebraukt daudz maz regulāri."

Piektdien Austrijā, Īglasas trasē, sāksies 2011./2012.gada Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā. Piektdien notiks sacensībās skeletonā un bobslejā sievietēm, sestdien labākos noskaidros skeletonisti un bobsleja divnieku ekipāžas vīriešiem, kā arī notiks komandu sacensības, bet svētdien paredzētas četrinieku sacensības.

Pagājušajā sezonā, startējot tikai Pasaules kausa posmos Eiropā, divniekos Maskalāns ieņēma 16.vietu, bet Melbārdis - 20.vietu. Savukārt četriniekos Maskalāns bija 14.vietā, bet Melbārdis - 25.vietā. Tomēr Maskalāns tieši pēdējos divos posmos sasniedza līdz šim savas karjeras lielākos panākumus - uzvara Sanktmoricā un otrā vieta Čezānā.

Pagājušajā sezonā skeletonā Martins Dukurs pārliecinoši triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, bet Tomass Dukurs bija astotais. Lielākais panākums Latvijas skeletonā bija sezonas pēdējā posmā Čezānā, kad abi brāļi stāvēja uz goda pjedestāla augstākajiem pakāpieniem - Martins bija pirmais, bet Tomass otrais.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!