Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Neviens Latvijas divnieks trešdien Austrijā, Īglsas trasē, Eiropas kausa izcīņas pirmajā posmā divu braucienu summā nespēja iekļūt labāko sešiniekā, informē Latvijas Bobsleja federācija.

Labākais no Latvijas divniekiem bija Oskars Melbārdis/ Intars Dambis, kuri ieņēma astoto vietu. Pirmajā braucienā Melbārdis/ Dambis bija trešie, taču otrajā kļūdījušies startā un summā noslīdējuši uz astoto pozīciju.

Vēl sacensībās Edgara Maskalāna / Daumanta Dreiškena divnieks ieņēma devīto vietu, Uģis Žaļims ar Raivi Broku finišēja 12.vietā, bet Oskars Kibermanis / Elvis Kamšs savās pirmajās tik augsta līmeņa oficiālajās sacensībās sasniedza 37.rezultātu 53 ekipāžu konkurencē.

Par posma uzvarētāju kļuva vācu pilota Frančesko Frīdriha divnieks, aiz kura palika amerikāņa Stīvena Holkomba un Nīderlandes pilota Edvīna van Kalkera divnieki.

Lai gan Latvijas sportisti palika ārpus labāko sešinieka, Latvijas izlases vecākais treneris Sandis Prūsis ar komandu sasniegumiem ir apmierināts, jo sacīkstes vairāk tika uzskatītas kā iespēja trenēties sacensību apstākļos, ko izmantoja arī citas izlases.

"Pēc pirmā brauciena Melbārža ekipāža bija trijniekā, bet otrajā - pieļauta kļūda startā, lecot kamanās, tā rezultātā kamanas atsitās pret bortu un tika zaudēts sākuma ātrums. Pēc šādas kļūdas, protams, grūti atgūt labu rezultātu," saka Prūsis.

Prūsis apmierināts arī ar pārējām ekipāžām. Tā kā Maskalāna komanda šajās sacensībās testēja gan jaunas kamanas, gan jaunu slidu komplektu, tad rezultāts ar jaunu tehniku tik un tā esot atzīstams. Arī Žaļims gan treniņos, gan sacensībās braucis labi.

Ceturtdien vēlreiz notiks divnieku sacensības, bet nedēļas nogalē - sestdien un svētdien - tiks aizvadīti divi posmi četrinieku konkurencē tur pat Īglsas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!