Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules kausa ieguvējs, Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Leikplesidas trasē ASV pasaules čempionātā pēc diviem braucieniem ir pārliecinošs līderis, bet viņa brālis Tomass Dukurs ir ceturtais.

Lai gan Martins Dukurs treniņos nespēja "izkost" Leiklpesidas trases visas virāžas un vienā no braucieniem kritienā pat guva savainojumu, tomēr pirmais brauciens neko neliecināja par nedrošību – stabils brauciens un labākais laiks 53,77 sekundes.

Galvenais konkurents Frenks Rommels viņam zaudēja 0,23 skeundes, bet Tomass Dukurs, labi veicot trasi un pieļaujot mazāk kļūdas, savam brālim zaudēja 0,36 sekundes un ieņēma trešo vietu. Tuvāko sekotāju Metjū Entoniju vecākais no brāļiem Dukuriem apsteidza par 0, 15 sekundēm.

Otro braucienu Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs veica nevainojami, sasniedzot atkal labāko rezultātu un summā jau par 0,69 sekundēm apsteidzot Rommelu. Trešajā vietā pēc otrā brauciena izvirzījies amerikānis Metjū Entonijs (+1,18 sekundes), bet Tomass Dukurs viņam zaudēja 0,12 sekundes. Vēl sešiniekā ir Bens Sendfords (+1,37 sekundes) un Sergejs Čudinovs (+1,43 sekundes).

Pēdējos divus braucienus sportisti veiks sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!