Foto: sportacentrs.com

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Kanādā palika nepārspēts Pasaules kausa priekšpēdējā un pirmo reizi karjerā uzvarēja Vankūveras olimpisko spēļu Vistleras trasē.

Martins Dukurs abos braucienos bija ātrākais, un ar šo uzvaru praktiski sev norošināja uzvaru arī sezonas kopvērtējumā. Viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

Pirmajā braucienā Martins Dukurs kārtējo reizi bija labākais, trasi veicot 52,70 sekundēs. 0,47 sekundes viņam zaudēja vācietis Franks Rommels, bet trešais bija viņa tautietis Aleksandrs Krekels, kurš Martinam Dukuram zaudēja 0,50 sekundes.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā pieļāva nelielu kļūdu trases augšdaļā, kas viņam ļāva sasniegt tikai astoto labāko laiku. Viņš savam brālim zaudēja gandrīz sekundi (0,98 sekundes).

Otrajā braucienā Martins Dukurs arī bija ātrākais, bet divu braucienu summā otro vietu dalīja Rommels un krievs Aleksandrs Tretjakovs, kuri Martinam Dukuram summā zaudēja 0,75 sekundes.

Tomass Dukurs otrajā braucienā neatkārtoja pirmā brauciena kļūdu, ievērojami labāk veica braucienu un summā pakāpās uz piekto vietu. Divu braucienu summā Tomass no brāļa atpalika par 1,42 sekundēm.

Pirms pēdējā pasaules kausa posma Kalgari trasē Martinam Dukuram ir 1526 punkti, bet 121 punkts mazāk ir Rommelam, kurš vienīgais vēl teorētiski var apsteigt kopvērtējumā Martinu Dukuru. Lai Martins Dukurs trešo gadu pēc kārtas izcīnītu Pasaules kausu, pēdējās sacensībās viņam pietiek ieņemt 14.vietu.

Tuvu trešajai vietai sezonas kopvērtējumā ir Tomass Dukurus, kurš saglabā trešo pozīciju arī pēc sacensībām Vistleras trasē. Pirms pēdējā posma Tomass Dukurs par 96 punktiem apsteidz ceturtajā vietā esošo Tretjakovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!