Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs ceturtdien trešo gadu pēc kārtas izcīnīja Pasaules kausu, Kalgari trasē uzvarot arī pēdējā posma sacensībās.

Tomass Dukurs pēdējā posmā bija ceturtais, taču ar to pietika, lai arī sezonas noslēgumā viņš kāptu uz goda pjedestāla - Pasaules kausā viņam trešā vieta, kas vecākajam no brāļiem Dukuriem ir labākais sasniegums karjerā.

Martins Dukurs Pasaules kausa sacensībās debitēja 2004.gadā, 2008.gadā sezonas kopvērtējumā bija piektais, nākamajā sezonā – sestais, bet pēdējās trīs sezonās viņš dominē Pasaules kausā un pārliecinoši uzvar noslēguma kopvērtējumā. Šajā sezonā Martins Dukurs uzvarēja septiņos no astoņiem posmiem.

Tomass Dukurs līdz šim ne reizi nebija ticis labāko trijniekā Pasaules kausa noslēgumā. 2010.gadā vecākais no brāļiem Dukuriem bija ceturtais, pērn palika astotais, bet tagad beidzot iekļuva trijniekā arī noslēguma kopvērtējumā.

Martins Dukurs nevainojami veica pirmo braucienu, finišā sasniedzot rezultātu 55,76 sekundes. Tikai 0,11 sekundes viņam zaudēja ātrākā starta laika īpašnieks krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš arī teicami veica braucienu, nepieļaujot kļūdas. Trešais pirmajā braucienā bija Fraks Rommels, kurš teorētiski vienīgais vēl var liegt Martinam Dukuram trešo sezonu pēc kārtas izcīnīt Pasaules kausu. Vācietis pirmajā braucienā Martinam Dukuram zaudēja 0,57 sekundes.

Viņa brālis Tomass Dukurs pirmajā braucienā bija piektais. Tomass Dukurs arī labi veica pirmo braucienu, finišā zaudējot savam brālim 0,69 sekundes.

Otrajā braucienā Martins Dukurs neatļāvās vaļības, atkal bija pirmais, un summā par 0,68 sekundēm apsteidza Tretjakovu. Trešais pēdējā posmā bija Rommels, kurš Martinam Dukuram zaudēja 1,40 sekundes.

Tomass Dukurs otrajā braucienā labi veica trases augšdaļu, taču nesasniedza lielu ātrumu, tomēr trases lejasdaļā viņš spēja uzlabot sniegumu un divu braucienu summā bija ceturtais. Savam brālim divu braucienu summā Tomass Dukurs zaudēja 1,50 sekundes.

Atgādinām, ka Martinam Dukuram, lai kļūtu par trīskārtējo Pasaules kausa īpašnieku, sezonas pēdējā posmā pietika izcīnīt 14.vietu.

2011./2012.gada Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā Martinam Dukuram bija 1751 punkts, Rommelam - 1605 punkti, bet Tomasam Dukuram - 1524 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!