Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Vācijā, Vinterbergas trasē, triumfēja Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā, uzvarot abos braucienos. Otrs Latvijas sportists Tomass Dukurs izcīnīja augsto ceturto vietu.

Martinam Dukuram tā ir otrā uzvara Pasaules kausa posmā šajā sezonā. Līdz ar to Martins Dukurs ir nostiprinājies Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijās.

Martins Dukurs teicami veica pirmo braucienu, tuvāko sekotāju vācieti Franku Rommelu apsteidzot par 0,41 sekundi. Tomass Dukurs savam brālim pirmajā braucienā zaudēja 0,46 sekundes un bija ceturtais, bet trešais bija krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš Martinam Dukuram zaudēja 0,44 sekundes.

Otrajā braucienā Martins Dukurs arī uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu, un summā otrās vietas ieguvēju Rommelu apsteidza par 0,75 sekundēm. Tretjakovs labākajam Latvijas skeletonistam zaudēja 0,81 sekundi, bet Tomasu Dukuru no pirmā goda pjedestāla šajā sezonā šķīra 0,11 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs tagad ir nostiprinājis savas līderpozīcijas. Viņa kontā ir 860 punkti, 811 punkti ir Rommelam, 764 punkti ir citam vācietim Sandro Stieličkem, bet ceturto vietu ar 680 punktiem dala Tomass Dukurs un amerikānis Ēriks Bernotass.

Atgādinām, ka Martins Dukurs uzvarēja sezonas pirmajā posmā, bet tad otrajā posmā bija trešais un trešajā posmā bija otrais. Savukārt Tomass Dukurs pirmajā posmā ieņēma 12.vietu, otrajā posmā bija ceturtais un trešajā posmā palika septītais.

viasat sport baltic

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!