Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža ar pilotu Edgaru Maskalānu un stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Uģi Žaļimu un Intaru Dambi ieņem sesto vietu pēc pasaules čempionāta, kas norisinās Leikplesidas trasē ASV, pirmajiem diviem braucieniem.

Tikmēr otra Latvijas ekipāža ar pilotu Oskaru Melbārdi un stūmējiem Helviju Lūsi, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu otrajā braucienā piedzīvoja kritienu, tomēr tai fiksēts rezultāts. Pēc diviem braucieniem Melbārdis ieņem 17.pozīciju.

Līderis pēc diviem braucieniem ir mājinieks Stīvens Holkombs, kurš otrajā vietā esošo vācieša Maksimiljana Arnta četrinieku apsteidz tikai par 0,01 sekundi. Tikmēr trešajā vietā pēc pirmās dienas sacensībām atrodas cits vācietis Manuels Mahata, kurš no Holkomba atpaliek par 0,28 sekundēm.

Maskalāna ekipāža pēc diviem braucieniem no līdera atpaliek par 0,70 sekundēm, bet Melbārdis amerikānim zaudē 1,98 sekundes.

Trešo un ceturto braucienu sportisti veiks svētdien.

Kā intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) atzina Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, lēmums par to, vai Melbārdis svētdien dosies uz starta, tiks pieņemts vēlāk sestdienas vakarā.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā četriniekiem Melbārdis ar 1216 punktiem ieņēma piekto vietu, bet Maskalāns ar 1208 punktiem ierindojās pozīciju zemāk.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 1671 punktu triumfēja krievs Aleksandrs Zubkovs, viņam 65 punktus zaudēja Arnts, bet trešajā vietā ar 1574 punktiem ierindojās Mahata.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē notikušajās pasaules čempionāta divnieku sacensībās Melbārdis izcīnīja astoto vietu, Maskalāns ieņēma 15.pozīciju, bet jaunais pilots Žaļims pēc trijiem braucieniem ieņēma 23.pozīciju, tādējādi nekvalificējoties izšķirošajam braucienam, kurā startēja 20 labākās ekipāžas.

Šosezon Melbārdis triumfējis pasaules junioru čempionātā gan divnieku, gan četrinieku konkurencē.

Šīs sezonas Pasaules kausa sacensībās četriniekiem Latviju pārstāvēja divas ekipāžas, jo Žaļimam neizdevās kvalificēties Pasaules kausam - pēdējā Eiropas kausā pēc stūmēju nesasēšanās kamanās viņa ekipāža tika diskvalificēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!