Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja ekipāžas šāgada pasaules čempionātā divnieku konkurencē ierindojās 13. un 16. vietā, turklāt Latvijas otrā ekipāža – Oskars Melbārdis/Intars Dambis - apsteidza pirmo ekipāžu – Edgaru Maskalānu/Daumantu Dreiškenu.

Par pasaules čempioniem kļuva krievi Aleksandrs Zubkovs/Aleksejs Vojevoda, kuri vadībā izvirzījās jau pēc pirmā brauciena un pirmo pozīciju vairs nevienam neatdeva, neskatoties uz piekto rezultātu ceturtajā braucienā.

Dalītu otro vietu izcīnīja Vācijas trešā ekipāža, Tomass Floršics/Kevins Kuske, kuri uz otro vietu kopvērtējumā pacēlās pēc trešā brauciena, un Vācijas komandas līderi Manuels Mačata/Andreass Bedravs - četru braucienu summā viņi Zubkovam zaudēja 0,18 sekundes.

Pēdējā, ceturtajā pasaules čempionāta braucienā Oskars Melbārdis uzrādīja savu labāko rezultātu – 50,49 sekundes, taču kopvērtējumā pazaudēja vēl divas pozīcijas un četru braucienu summā ierindojās 13. Pozīcijā. Atgādinām, ka pēc pirmā brauciena Melbārdis atradās augstajā septītajā pozīcijā, pēc otrā dalīja devīto vietu, bet pēc trešā bija vienpadsmitais.

Edgars Maskalāns/Daumants Dreiškens sacensības iesāka ar 17. pozīciju pirmajā braucienā, pēc otrā pakāpās uz 16. vietu, bet pēc trešā atgriezās 17. vietā. Pēc ceturtā brauciena viņi atgriezās 16. vietā, kurā noslēdza šāgada pasaules čempionātu divnieku konkurencē.

Nākamās nedēļas nogalē pasaules čempionāts turpināsies ar četrinieku ekipāžu sacensībām – sestdien tiks aizvadīti pirmie divi braucieni, svētdien vēl divi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!