Foto: AFP/Scanpix

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens sestdien ASV, Leikplesidas trasē, pasaules čempionāta pēc pirmajā sacensību dienā veiktajiem diviem braucieniem ieņem piekto vietu, saglabājot cerības pacīnīties par godalgām.

Vēl no Latvijas ekipāžām Edgars Maskalāns/Intars Dambis pēc pirmās dienas ieņem 15.vietu, bet Uģis Žaļims/Raivis Broks ir 23.vietā.

Ātrākais pirmajā braucienā bija kanādiešu pilots Lindens Rašs, kura divnieks trasi veica 55,71 sekundē. Tikai 0,07 sekundes viņam zaudēja vācietis Maksimiljans Arndts, bet trešais pirmajā braucienā bija šveicieša Bīta Hefti divnieks.

Melbārdis/Dreiškens pirmajā braucienā bija dalītā ceturtā vietā, Maskalāns/Dambis dalīja desmito vietu, bet Žaļims/Broks ieņēma 23.vietu.

Melbārdis/Dreiškens pirmajā braucienā ceturto vietu dalīja ar vienu no pasaules čempionāta galvenajiem favorītiem, amerikāņa Stīvena Holkomba divnieku. Šīs abas ekipāžas no trešās vietas pirmajā braucienā šķīra tikai 0,02 sekundes.

Maskalāns/Dambis pirmajā braucienā līderiem zaudēja 0,58 sekundes, un dalīja desmito vietu vēl ar divām ekipāžām. Savukārt Žaļims/Broks, startējot ar īrētu bobu, līderiem pirmajā braucienā zaudēja ļoti daudz – 1,80 sekundes.

Pēc otrā brauciena līderpozīcijas saglabāja Raša divnieks, kas gan uzrādīja otru labāko rezultātu. Pēc pirmās dienas kanādiešu bobslejisti par 0,12 sekundēm apsteidz Holkombu, kurš perfekti veica otro braucienu un sasniedza tajā labāko laiku starp visām ekipāžām. Trešajā vietā pēc diviem braucieniem ar Arndts, kas līderim zaudē 0,21 sekundi.

Otrajā braucienā Latvijas ekipāžas nedaudz atkāpās no savā pozīcijām. Melbārdis/Dreiškens stabili veica arī otro braucienu, tomēr atkrita uz piekto pozīciju summā, līderiem zaudējot 0,42 sekundes un no trešās vietas atpaliekot par 0,20 sekundēm.

Maskalāns/Dambis nedrošāk veica otro braucienu, nespēja sasniegt labu ātrumu trase lejasdaļā un kopvērtējumā noslīdēja uz 15.vietu. Viņi līderiem zaudē 1,33 sekundes. Tikmēr Žaļims/Broks arī otro braucienu neveica pārāk labi, summā līderiem zaudējot jau 3,38 sekundes. Latvijas trešajai ekipāžai būs ļoti grūti kvalificēties ceturtajam braucienam, jo no 20.vietas Žaļima divnieku šķir 1,36 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!