Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pasaules junioru čempionātā bobslejā divnieku ekipāžām sestdien triumfēja Latvijas sportisti Oskars Melbārdis un Jānis Strenga.

Austrijā Īglsas trasē notiekošajās sacensībās Melbārdis/Strenga bija labākie abos braucienos.

Ceturto vietu 27 ekipāžu konkurencē izcīnīja Latvijas sportisti Uģis Žaļims/Raivis Zīrups, kas no čempioniem atpalika par 1,02 sekundēm, pirmajā braucienā iegūstot astoto labāko rezultātu, bet otrajā nobraucot kā trešie ātrākie.

Otro vietu divnieku ekipāžu sacensībā izcīnīja Vācijas sportista Benjamina Šmida ekipāža, bet trešais palika nīderlandietis Ivo de Bruins.

Portāls "bobslejs.lv" vēsta, ka līdz ar šo panākumu Melbārdis/Strenga nodrošināja vietu Latvijas Olimpiskajā vienībā. Melbārdis portālam "bobslejs.lv" atzina, ka šī uzvara ir pat mazliet patīkamāka nekā pērn novembrī iegūtā pirmā vieta Eiropas kausa izcīņas posmā Kēnigzē.

Uz jautājumu, kādas emocijas pārņēmušas, atkal uzjūtot uzvaras garšu, Melbārdis atjokoja: "Protams, visu, kas ir garšīgs, gribas izbaudīt vēl un vēl! Turklāt šī uzvara pat ir patīkamāka, jo šoreiz pirmā vieta izcīnīta čempionātā, bet toreiz uzvarējām vienā no Eiropas kausa posmiem. Taču tik un tā vienmēr par pirmo vietu ir vislielākās pozitīvās emocijas. Šodien jau esam paspējuši palīksmot par uzvaru, izpētīt un aptaustīt medaļas. Katrā gadījumā esam ļoti gandarīti. Bet nu šīs sacensības ir atkal aiz muguras un šobrīd gatavojamies rītdienas četrinieku sacīkstēm".

Melbārdis atzina – lai arī šis ir junioru čempionāts, tik un tā konkurence ir pietiekami spēcīga, ar ko arī nopietni jārēķinās. Vēl treniņos krietni labākus rezultātus esot uzrādījuši gan Vācijas, gan Krievijas bobslejisti, kas nozīmē, ka arī rītdienas sacīkstēs Latvijas bobslejistiem ir jāgatavojas ļoti sīvai cīņai. "Bez cīņas nekas nenotiks," rezumēja Melbārdis.

"Ir labi. Protams, gan Oskaram, gan Uģim bija kļūdas. Oskaram labi izdevās pirmais nobrauciens. Otrajā bija vairāk kļūdu. Bet tas tāpat vairs nav būtiski, jo galvenais – ir uzvarēts. Savukārt Uģa divniekam pirmais brauciens īsti nepadevās, taču liels prieks, ka puiši ir iemācījušies cīnīties līdz galam. Un te arī rezultāts – pēc pirmā brauciena Uģis bija dalītā 8.-9. vietā, bet otrajā braucienā jau trešais, kas kopsummā arī ļāva viņiem pakāpties uz ceturto vietu. Protams, uz pjedestāla ir tikai trīs vietas, taču atklāti sakot, arī Uģa izcīnītā ceturtā vieta mums treneriem ir patīkams pārsteigums, jo viņš jau vēl tikai mācās," sarunā ar portālu "bobslejs.lv" sacīja Latvijas bobsleja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis.

Treneris pauda, ka bobslejistu attieksmē priecē arī tas, ka pēc mačiem netiek meklēti iemesli citos apstākļos, bet pirmkārt tiek analizēts pašu sniegums, vērtētas kļūdas un domāts par uzlabojumiem tehnikā. "Tas ir pats galvenais – vispirms meklēt kļūdas pašiem sevī. Jo viņi vēl mācās, krāj pieredzi. Un svarīgi, ka viņi jau ir iemācījušies ļoti būtisku niansi – ka ir jācīnās līdz galam. Ar šādu attieksmi – esmu pārliecināts – ar laiku neizpaliks arī aizvien labāks rezultāts," sacīja Sandis Prūsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!