Foto: F64
Latvijas bobsleja četrinieks ar pilotu Oskaru Melbārdi priekšgalā sestdien izcīnīja astoto vietu Leikpleisidas trasē ASV notikušajā Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmajā posmā.

Pēc pirmā brauciena Latvijas ekipāža ieņēma sesto vietu, tomēr otrajā braucienā savas pozīcijas zaudēja.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkasti pirmā brauciena startā uzrādīja trešo labāko starta laiku (5,04 sekundes). Finišā latvieši par 0,47 sekundēm piekāpās Aleksandram Zubkovam no Krievijas.

Savukārt otrajā braucienā latviešiem labākais starta laika (5,01 sekunde), kas gan neļāva savu vietu nosargāt. Uzvaru tikmēr svinēja Zubkovs, kurš noslēgumā Melbārdi apsteidza par 1,04 sekundēm.

Zubkovs pagājušajā sezonā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju četrinieku konkurencē.

Otrais tikmēr bija mājinieks Stīvens Holkombs, kura ekipāža sestdien bija labākā divnieku konkurencē. Viņš Zubkovam zaudēja 0,19 sekundes. Savukārt trešais 0,32 sekundes aiz līdera finišēja vēl viens mājinieks Niks Kaningems, kurš otrajā braucienā no goda pjedestāla zemākā pakāpiena nostūma vācieti Manuelu Mahatu.

Uz pirmajiem trijiem posmiem, kas risinās Ziemeļamerikā, no Latvijas ir devusies tikai Melbārža ekipāža. Viņam līdzi ir trīs stūmēji - Dreiškens, Dambis un Vilkaste.

Sestdien notikušajās divnieku sacensībās Melbārdis/Dreiškens ierindojās astotajā vietā, lai arī pēc pirmā brauciena viņi bija otrie.

Kā ziņots, starpsezonā traumas dēļ karjeru beidzis otrs Latvijas vadošais pilots Edgars Maskalāns, bet jaunie piloti Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims jauno sezonu sāks ar Eiropas kausa posmiem.

Pasaules kausa otrajā posmā pēc nedēļas sportisti sacentīsies arī Pārksitijas trasē ASV, trešais posms būs 2010.gada olimpisko spēļu trasē Vistlerā, Kanādā, bet turpinājumā sacensības atgriezīsies Eiropā.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas sportisti vissekmīgāk startēja pasaules čempionātā četriniekiem, Maskalāna ekipāžai izcīnot sesto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārža ekipāža bija piektā, bet Maskalāna - sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!