Foto: AFP/Scanpix

Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža, kuru pilotē Oskars Melbārdis, svētdien Eiropas čempionātā, kas vienlaikus ir arī Pasaules kausa posms, Īglsas trasē Austrijā izcīnīja piekto vietu.

Savukārt otra Latvijas ekipāža ar Oskaru Ķibermani pie stūres gan Eiropas čempionāta, gan Pasaules kausa ieskaitē sasniedza devīto rezultātu, kas 19 gadus vecajam sportistam ir labākais sasniegums karjerā.

Par uzvarētāju kļuva Maksimiljans Arndts no Vācijas, bet otrajā vietā ierindojās šveicietis Beāts Hefti. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa cits vācietis Tomass Floršucs.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkasti pirmajā braucienā trasi veica 52,11 sekundēs, kas deva devīto vietu. Otrajā braucienā Latvijas pirmā ekipāža sasniedza jaunu trases starta rekordu – 4,93 sekundes, bet finišu sasniedza pēc 51,72 sekundēm. Divu braucienu summā rezultāts bija minūte un 43,83 sekundes, kas ļāva pakāpties uz piekto pozīciju, no uzvarētāja atpaliekot 0,50 sekundēm

Savukārt Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Broku un Jāni Strengu pirmajā braucienā finišēja pēc 52,15 sekundēm, bet otrajā braucienā uzlaboja savu iepriekšējo rezultātu, finišējot pēc 51,83 sekundēm. Divu braucienu summā rezultāts bija minūte un 43,98 sekundes. No uzvarētājiem šī ekipāža atpalika 0,65 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!