Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas bobsleja ekipāža ar pilotu Oskaru Melbārdi un stūmēju Jāni Strengu piektdien izcīnīja sesto vietu Kalgari trasē Kanādā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas pēdējā, astotajā, posmā.

Pirmo braucienu Melbārdis veica ar ceturto labāko laiku, par 0,12 sekundēm atpaliekot no pirmajā vietā esošā šveicieša Beāta Hefti, taču otrajā braucienā latviešiem desmitais rezultāts, kas kopsummā deva sesto pozīciju.

Līdera godu nosargāja Hefti, kurš Melbārdi apsteidza par 0,57 sekundēm.

Melbārdis pirmajā braucienā uzrādīja labāko starta laiku, bet otrajā braucienā par viņu labāks bija tikai Hefti.

Tikmēr Edgars Maskalāns ar pilotu Intaru Dambi pirmajā braucienā uzrādīja 17.labāko laiku, otrajā braucienā ieņēma 12.vietu, bet summā tika pie dalītas 16.pozīcijas, no uzvarētāja atpaliekot par 1,24 sekundēm.

Savukārt jaunais Uģis Žaļims pirmajā braucienā finišēja 21.vietā un līdz ar to otrajam braucienam nekvalificējās.

Otrajā vietā 0,01 sekundi aiz Hefti finišēja vācietis Manuels Mahata, bet par 0,26 sekundēm atpalika trešajā vietā palikušais vācietis Maksimiljans Arnts.

Kā ziņots, iepriekšējā posmā, kas pirms nedēļas risinājās Vistleras trasē Kanādā, Latvijas sportisti nepiedalījās. Savukārt pirms divām nedēļām Melbārdis triumfēja pasaules junioru čempionātā gan divnieku, gan četrinieku konkurencē.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā ar 1695 punktiem triumfēja Hefti, kuram ar 1573 punktiem seko Arnts. Savukārt trešais ar 1416 punktiem palika krievu pilots Aleksandrs Zubkovs.

No Latvijas sportistiem Melbārdis ar 1200 punktiem kopvērtējumā ierindojās sestajā vietā, Maskalāns ar 696 punktiem ieņēma 15.vietu, bet Žaļims tika pie 507 punktiem, kas viņam deva 20.pozīciju.

Pasaules kausā Latvija ar trijām ekipāžām vismaz divniekos šosezon startē pirmoreiz daudzu gadu laikā.

Sestdien trasē dosies četrinieki, kur gan Latviju pārstāves divas ekipāžas, jo jaunajam pilotam Žaļimam neizdevās kvalificēties Pasaules kausam - pēdējā Eiropas kausā pēc stūmēju nesasēšanās kamanās viņa ekipāža tika diskvalificēta.

Pēc Kalgari posma bobsleja sezonā vēl atliks tikai pasaules čempionāts, kas tiks aizvadīts Leikpelisidas trasē ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!