Foto: sportacentrs.com

Latvijas skeletonists un Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Martins Dukurs sestdien Vācijā, Kēnigzē trasē, ieņēma sesto vietu Pasaules kausa kārtējā posmā. Tādējādi pārtrūka Martina Dukura dominance Pasaules kausa posmos.

Par posma uzvarētāju kļuva mājinieks vācietis Franks Rommels.

Martins Dukurs līdz šim Pasaules kausa sacensībās bija ātrākais 11 braucienos pēc kārtas. Neviens Martinu Dukuru braucienā nebija pārspējis kopš pērnā gada 28.janvāra, kad Sanktmoricā pirmajā braucienā arī ātrāks bija Rommels. Savukārt posmos Martins Dukurs nebija zaudējis kopš 2010.gada 17.decembra, kad Leikplesidas trasē divu braucienu summā ātrākais bija krievs Sergejs Čudinovs.

Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs divu braucienu summā ieņēma dalītu septīto vietu.

Pirmajā braucienā pārsteidzoši labāko rezultātu sasniedza mājinieks Rommels, kurš pēc ne pārāk labi veiktas trases augšdaļas lejā sasniedza lielu ātrumu un finišēja ar rezultātu 51,23 sekundes. Martins Dukurs pieļāva vienu nelielu kļūdu pirmajā braucienā un līderim zaudēja 0,45 sekundes, bet trešais bija amerikānis Metjū Entonijs, kurš līderim zaudēja 0,47 sekundes.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā kļūdījās trases vidus daļā, zaudēja ātrumu un ieņēma devīto vietu, līderim zaudējot 1,01 sekundi.

Martins Dukurs teicami iesāka otro braucienu, taču vidusdaļā pēc vienas no virāžām gandrīz piedzīvoja kritienu. Martinam Dukuram izdevās savaldīt kamanas, tomēr ātrums vairs nebija tik liels, kas atspoguļojās rezultātā.

Par posma uzvarētāju kļuva Rommels, kurš divu braucienu summā par 0,82 sekundēm apsteidza savu tautieti Aleksandru Krekelu. Trešais bija austrietis Matiass Gugenbergers, kurš uzvarētājam zaudēja 0,92 sekundes.

Martinu Dukuru no uzvarētāja divu braucienu summā šķīra 1,14 sekundes.

Tikmēr Tomass Dukurs otro braucienu veica nedaudz labāk, taču pieļāva kļūdu tajā pašā vietā, kur pirmajā braucienā, līdz ar to zaudēja ātrumu trases lejasdaļā. Divu braucienu summā Tomass Dukurus no posma uzvarētāja atpalika par 1,32 sekundi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!