Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna sestdien ieņēma 22.vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā skeletonā sievietēm, kas arī vienlaicīgi bija Eiropas čempionāts.

Sacensību norisi nopietni ietekmēja sniegotie laika apstākļi, kā rezultātā pirmais brauciens tika atcelts, bet sportistes vietas sadalīja tikai pēc otrā brauciena rezultātiem.

Tajā Priedulēna, kurai šī bija debija Pasaules kausā šosezon, par 2,67 sekundēm zaudēja uzvaru izcīnījušajai vācietei Anjai Hūberei.

Otrā bija vēl viena Vācijas pārstāve Katarīna Heinca, kas savai tautietei zaudēja 0,12 sekundes, bet vēl par 0,02 sekundēm atpalika Lielbritānijas sportiste Šellija Rudmena.

Kopumā rezultāts tika ieskaitīts 26 sportistēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem pirmā ar 729 punktiem ir kanādiete Melisa Holingsvorta, kura šoreiz palika piektā, punktu viņai zaudē esošā pasaules čempione Mariona Tēsa no Vācijas, kas bija ceturtā, bet trešā ar 681 punktu ir Krievijas sportiste Olga Potļicina, kura šoreiz ierindojās tikai 16.pozīcijā.

Priedulēna ar 56 punktiem kopējā ieskaitē ieņem priekšpēdējo, 26.vietu.

Kā ziņots, vīriešu konkurencē piektdien zeltu un sudrabu izcīnīja Latvijas sportisti brāļi Martins un Tomass Dukuri.

Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!