Foto: LETA
Olimpiskais sudraba medaļnieks kamaniņu braukšanā Juris Šics otrdien nopietni cieta autoavārijā, taču sportista dzīvība nav apdraudēta, apstiprināja sportista radinieks Mārtiņš Šics.

Pēc nopietnas iegurņa traumas ar kaulu lūzumiem Jurim Šicam veica operāciju, un ceturtdien pacientu plānots pārvest no reanimācijas uz traumatoloģisko nodaļu vienā no Rīgas slimnīcām. Savainotajam sportistam arī traumēts atslēgas kauls. Ja ārsti uzskatīs par nepieciešamu, Jurim Šicam varētu vēlāk veikt vēl vienu korektējošu operāciju.

Juris Šics pateicas visiem asins donoriem, jo viņa dzīvības glābšanai bija nepieciešams daudz asiņu, pastāstīja Katastrofu medicīnas centra vadītājs Mārtiņš Šics. Ziedot asinis Jurim Šicam piedāvājuši arī viņa kolēģi sportisti. Visu laiku kopš avārijas Juris Šics ir pie samaņas, un viņam nav ne roku, ne kāju lūzumu.

Pēc Mārtiņa Šica prognozēm, Jurim Šicam ārstēšanās un rehabilitācija ilgs vairākus mēnešus, līdz 28 gadus vecais kamaniņu braucējs varētu domāt par treniņu atsākšanu.

Satiksmes negadījums notika netālu no Inčukalna uz Inčukalna–"Sēnītes" ceļa spēcīgā lietū. Juris Šics vakarā vienatnē devās mājup no treniņa, kad sliktas redzamības apstākļos viņa mašīnai pretim no mazāka ceļa izbraucis cits spēkrats. Lai izvairītos no sadursmes, Juris Šics veica manevru, pēc kura viņa vadītā mašīna nenoturējās uz ceļa un sānslīdē aizķēra koku vai aku, informēja Mārtiņš Šics. No negadījuma vietas cietušo ātrā palīdzība nogādāja slimnīcā.

Mārtiņš Šics aicināja policijā pieteikties negadījuma aculieciniekus vai personas, kas aptuvenajā negadījuma laikā attiecīgajā ceļa posmā redzējuši avāriju izraisījušo tumšu automašīnu un varētu to atpazīt.

Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā, nesaucot cietušā vārdu, teica, ka negadījums notika plkst. 19.30, kad automašīna "BMW" nobrauca no ceļa un apgāzās. Negadījumā cieta 1983.gadā dzimušais automašīnas vadītājs.

VP Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis teica, ka par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās dēļ cietušajam nodarīts smags miesas bojājums. Kriminālprocesa laikā noskaidros avārijas iemeslus.

Pērn februārī Juris Šics kopā ar jaunāko brāli Andri Šicu izcīnīja sudraba medaļas Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs, kas ir divnieka ekipāžas līdz šim lielākais sportiskais sasniegums. Savukārt šogad janvārī pasaules čempionātā Itālijā Šicu ekipāža kļuva par bronzas medaļniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!