Foto: F64
Latvijas divnieku ekipāža Andris un Juris Šici sestdien izcīnīja septīto vietu sarežģītajā Paramonovo trasē Krievijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas pēdējā, astotā, posma, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, divnieku sacensībās vīriešiem.

Arī Eiropas čempionāta ieskaitē Šici izcīnīja septīto vietu.

Pēc pirmā brauciena Šici atradās sestajā pozīcijā, bet otrajā sasniedza astoto rezultātu. Summā viņi par 0,760 sekundēm zaudēja uzvaru izcīnījušajiem Peteram Pencam un Georgam Fišleram no Austrijas.

Otro vietu izcīnīja vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts, uzvarētājiem piekāpjoties par 0,149 sekundēm, bet trešie bija citi vācieši Tonijs Egerts un Saša Benekens, kuri austriešiem finišā zaudēja 0,264 sekundes.

No pārējām Latvijas divnieku ekipāžām Andrejs Bērze/Uldis Logins ieņēma 18.vietu, no uzvarētājiem atpaliekot par 3,616 sekundēm, bet uzreiz aiz viņiem ierindojās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kas austriešiem divu braucienu summā zaudēja 3,789 sekundes.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar 730 punktiem izcīnīja šoreiz sestajā vietā finišējušie austrieši Andreāss un Volfgangs Lingeri, bet viņiem tikai desmit punktus zaudēja Vendls/Ārtls. Savukārt trešo vietu ar 630 punktiem ieņēma Egerts/Benekens.

Šici ar 202 punktiem kopvērtējumā ieņēma 16.vietu, Bērze/Logins ar 162 punktiem ierindojās 19.pozīcijā, bet Gudramovičs/Kalniņš ar 129 punktiem palika 22.vietā.

Kā ziņots, sestdien notikušajās sieviešu sacensībās vienīgā Latvijas pārstāve Elīza Tīruma izcīnīja 17.vietu, bet Eiropas čempionātā viņa ieņēma 14.pozīciju.

Svētdien trasē dosies vīrieši, kā arī notiks komandu stafete.

Kā ziņots, šajā posmā Latvijas komandas rindās nestartēs Inārs Kivlenieks, Mārtiņs Rubenis un Maija Tīruma.

Kivlenieks sacensības izlaidīs slimības dēļ, Maija Tīruma nestartēs savainojuma dēļ, bet Rubenis šoreiz sacensībās būs trenera statusā.

Eiropas čempionātā nepiedalīsies arī viens no Krievijas izlases līderiem Viktors Kneibs, kurš treniņos pirms sacensībām guvis smagu galvas traumu.

Trešdien notikušajos treniņbraucienos Kneibs iedzīvojies nopietnā smadzeņu satricinājumā, tāpēc sezona viņam ir priekšlaicīgi beigusies.

Trešdien sportisti treniņus veica, braucienus sākot no vīriešu starta. Kneibs piektajā virāžā nespēja novaldīt kamanas, spēcīgi ar galvu atsitoties pret ledu. Sitiens ir bijis ārkārtīgi spēcīgs, par ko liecina fakts, ka viņa ķivere tā rezultātā ieplaisājusi. Trieciena rezultātā Kneibs guva smagu smadzeņu satricinājumu un traumēja ceļgalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!